Kadaň udolala Medvědy a má jistotu play-off

Jakub Coufal, Martin Gahler | 30.01.2010 | |

Kadaň udolala Medvědy a má jistotu play-off

K a d a ň - Na severu Čech se odehrál přímý souboj o play-off. Kadaňští hostili Beroun, který měl před zápasem na svého soka 4 bodovou ztrátu a případná prohra by tak přinesla Kadani pojistku pro play-off. Na ledě byla k vidění urputná bitva o každý metr, ve kterém se snažila tvořit hru spíše Kadaň, jež ztratila vedení na konci 1. části. V závěru prostřední dvacetiminutovky se dočkala vedení, které do konce zápasu již nepustila. Po dalších 3 brankách na konečných 5:1 se v Kadani začaly oslavovat vyřazovací boje a Beroun tak odjížděl domů s nepořízenou.

 
44.kolo, sobota 30.1.2010
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  5:1  (1:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Prošek (Seman, Domin), 40. Hlubuček (Boušek, Prošek), 49. Brňák(Boušek, Balázs), 52. Freiberg (Domin, Seman), 60. Bauer (Balázs) - 20. Diviš (Nedvěd, Vlček). Rozhodčí: Petružálek - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 420. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Sportovní klub Kadaň: Jarina - Prošek, Szakal, Kloz, Brňák, Zmeškal, Hlubuček, Gombár, Charousek, Boušek, Balázs, Bauer, Tsyganov, Seman, Domin, Fiala, Ton, Freiberg, Mužík.
Medvědi Beroun 1933: Novotný - Nedvěd, Cunik, Růžička, Vojta, Jelínek, Braniš, Kopecký, Diviš, Vlček, Rudovský, Švagrovský, Novotný, Luňák, Šinágl, Pavel, Fiedler, Krätzer, Tůma, Karpov.

Komentář k zápasu

Beroun dohnal krok v závěru 1. třetiny

Na severu Čech se o play-off začalo hrát pěkně zostra. Už v 1. minutě hráli Medvědi přesilovku, ve které netrefil odkrytou část klece Novotný. Po návratu hříšníka předvedla své ambice také Kadaň, když se svým sólem dostal Balázs až před muže s maskou Novotného, avšak nezamířil přesně mezi betony. Další minuty probíhaly dle scénáře, ve kterém se snažili Kadaňští tvořit hru, která narážela na dobře připravenou obranu hostů. Přesně v polovině třetiny našli domácí skulinku ve valu Medvědů, kdy ujeli v brejku Fiala s Dominem, ale druhý jmenovaný přestřelil. Z další akce pálil z mezikruží Ton, svým projektilem lízl horní tyč branky. V čase 12:45 se domácí z tlaku dočkali. Po delším pobytu v útočném pásmu vypálil od modré Seman, na jehož střelu Novotný dokázal zareagovat. K vyraženému kotouči se po souboji dostal Fiala, přihrál do levého rohu Proškovi, který se golfovým úderem nemýlil – 1:0.
Po inkasované brance se Berounští snažili rychle oklepat zvýšenou útočnou aktivitou. Po dotírání Vlčka v brankovišti došlo k vyloučení Hlubučka, ale byli to Kadaňští, kteří si vytvořili větší šanci. Seman upláchl Medvědům a hbitou střelou minul branku. Na začátku 18. minuty se před Jarinou ocitl osamocený Diviš, ale zakončením napodobil kolegu ze soupeřova celku. Minutu před sirénou se hrálo ve 4 proti 3 z pohledu Medvědů a v čase 19:09 došlo k vyrovnání. Po přihrávkách Nedvěda a Kopeckého našel Diviš z levého kurhu přesně šibenici Jariny – 1:1.

V závěru 2. části se tentokrát trefili Kadaňští

V začátku prostřední části se odehrálo nespočet soubojů ve středním pásmu, až od 23. minuty opět začaly létat střely na obě branky. V chýlícím se konci 24. minuty se prezentoval od modré jedovatou vizitkou Prošek. V početní převaze si domácí později vytvořili mírný tlak, ze kterého vzešla pouze střela Szakala do dobře postaveného Novotného. Během 28. minuty se dostala do útoku úderná lajna Kadaně, ve které putoval kotouč po ose Boušek – Gombár – Charousek jen těsně mimo brankovou čáru. V polovině duelu došlo k mírnému vzrušení v táboře obou týmů. Nejprve se v šanci ocitl Domin, aby z protiútoku bojoval v brankovišti o volný kotouč Tůma po své předchozí nebezpečné střele.
V 33. minutě byla Kadaň blízko vedení, když několikrát tvrdě pálila z mezikruží v přesilovce. Posléze byl vyloučen také domácí hráč a hra se opět přelila do urputné bitvy o střed hřiště. Monotónní hru přerušilo až vyloučení Jelínka 2 minuty před klaksonem sirény. O vstřelení branky se pokoušeli Boušek s Charouskem, ale nebezpečnější byl až únik Kopeckého, který vystihl rozehrávku domácích a pelášil sám na Jarinu. V čase 39:52 potrestali nevyužitou předchozí šanci hostů Kadaňští. Po přihrávkách Bauera s Proškem vypálil dělovou ránu od modré Hlubuček, kterou Novotný pouze tečoval – 2:1.

Domácí si náskok pohlídali navyšováním skóre

Do poslední dvacetiminutovky vstupovali Severočeši s výhodou početní převahy, ve které se předvedl pohotovou ranou Brňák. Po návratu hříšníka vytahovali drápky také hosté, Pavel v 44. minutě vyslal nebezpečnou střelu z levého kruhu. O minutu později ujeli v brejku Kadaňští hned ve 3 proti osamocenému obránci, avšak Ton nedokázal přesně přihrát. V 47. minutě připravil hosty o kus času na vyrovnání Cunik, když vyhodil kotouč ven z hřiště. V početní převaze trefil nejprve Balázs tyč, aby z následujícího dlouhého sevření došlo ke změně skóre. V čase 48:11 přihráli Boušek s Balázsem Brňákovi, který doklepl do prázdné branky – 3:1.
Medvědům nezbývalo nic jiného, než vrhnout veškeré zbylé síly do útoku, avšak naráželi na zmobilizovanou obranu Kadaně. V čase 51:04 vypukly vítězné chorály v Kadani naplno. Po akci Domina se Semanem dorážel kotouč do nezakryté části Novotného výsostného území Freiberg4:1.
Na konci 54. minuty si Kadaňští vyzkoušeli příchuť exhibice, když Charousek přihrával z otočky před prázdnou branku těsně mimo a z další akce trefil Novotného Boušek po svém výpadu. V 56. minutě se po střele Freiberga protlačil do brankoviště Seman, kde se vehementně snažil nalézt kus černé gumy pod sedícím Novotným. Zbytek utkání se odehrál víceméně v poklidu, Kadaň si užívala vybojovaného play-off a v samém konci v čase 59:48 objel z brejku branku Balázs, vykoupal si gólmana a přihrál před prázdnou branku Bauerovi, který s přehledem zavěsil – konečný stav 5:1.
Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička (trenér Beroun): Zápas byl do branky, kterou jsme dostali na konci 2. třetiny, velice vyrovnaný. Poté nás zlomil gól v oslabení na 3:1, měli jsme dneska moc vyloučených. Mužstvo nepodalo natolik zodpovědný výkon, aby si zasloužilo vyhrát.

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Bylo vidět, že se hraje velice důležitý zápas. V začátku jsme byli trochu nervózní, dost nám zřejmě pomohla branka, kterou jsme dali v závěru 2. třetiny na 2:1. Poté to bylo o tom, zda se nám podaří dát další branku, což se nám povedlo. Poté jsme si již výsledek pohlídali. Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát a dostat se do předkola play-off. Oproti zápasu v Benátkách, kde jsme hráli příliš otevřeně dopředu, jsme to dneska změnili a snažili jsme se pořádně bránit, což kluci zvládli.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM