Kadaň má v sobotu volno

Jindřich Poledna | 22.01.2010 | |

Kadaň má v sobotu volno

K a d a ň - Kadaňský tým si v sobotu odpočine od hektického prvoligového koloběhu. Dle řádů ČSLH je Havířov po odstoupení z prvoligové soutěže automaticky považován za sestupujícího do nižší soutěže a v budoucím ročníku bude proto hrát 2.hokejovou ligu. Kadaň tak získala sobotní utkání kontumačně 5:0 a po 42 odehraných kolech bude mít 60 bodů.

 
Hráči se tak mohou soustředit na poslední čtyři důležitá utkání, která rozhodnou o konečném umístění po 46ti kolech. Prvních dvanáct celků bude bojovat o titul, zbylé tři si to rozdají mezi sebou o poslední sestupové místo. Pokud by Kadaň skončila do osmého místa, bude mít pro playoff výhodu domácího prostředí. Ve hře je ještě 12 bodů, severočeský tým se o ně porve v Benátkách, doma s Berounem, v Chrudimi a doma s Havlíčkovým Brodem. Už jen zisk 7 bodů by nám zajistil s jistotou playoff, při zisku 9 bodů bychom s největší pravděpodobností skončili nejhůře na osmé příčce.

Havířov 8.ledna oznámil na hokejovém svazu, že letos v 1.lize končí. A hráči se začali rozutíkat. Prezident Ivo Peštuka k situaci řekl: "Všem havířovským hráčům bude nyní umožněno odejít na hostování do jiných klubů do konce letošní sezony. V dubnu letošního roku se pak všichni hráči HC Havířov Panthers vrátí do svého mateřského klubu a jeho vedení se bude snažit připravit na nadcházející ročník 2010/2011 tak, aby se hned v další sezoně pokusilo s mužstvem vrátit zpět do první ligy." A do kterých týmů hráči odešli?

Tomáš Klimeš (O) - Hodonín
Lukáš Zientek (O) - Prostějov
Jiří Krisl (O) - Valašské Meziříčí
Marek Haas (U) - České Budějovice
Jakub Čech (B) - České Budějovice
Lukáš Zeliska (U) - Martin (SVK)
Jan Kolařík (U) - Frýdek Místek
Jan Maruna (U) - Frýdek Místek
David Klimša (O) - Frýdek Místek
Filip Seman (O) - Kadaň


V Kadani navíc s týmem trénuje Marek Sikora, u kterého se vyřizuje na svazu hostování do konce sezóny. Pro ofenzivu Kadaně by byl velmi platným hráčem, především jako posila pro playoff.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM