Neporazitelnost Kadaně pokračuje i po duelu na půdě Rebelů

Ladislav Vácha, Jakub Coufal | 09.01.2010 | |

Neporazitelnost Kadaně pokračuje i po duelu na půdě Rebelů

K a d a ň - Do sídla Rebelů se mimo hokejistů Kadaně vydal také úctyhodný počet příznivců Severočechů, kteří absolvovali dlohou zasněženou cestu. Fanoušci královského města se mohli radovat v 11. minutě, kdy Bursík načal brankový výčet duelu. Havlíčkův Brod v zápětí zvýšil obrátky a na začátku 2. části se dostal do vedení. Kadaňští se také nevzdali a těsně před odchodem do šaten vyrovnal Hlubuček. V poslední třetině tak byl k vidění boj kdo s koho, ve kterém měla v 51. minutě navrch Kadaň, když Bursík svou druhou brankou strhl vedení na stranu hostí. V samotném závěru se Kadaňští nechali několikrát vyloučit, ale ani power-play domácím nepomohla. Černožlutí si z Brodu odváží důležitou výhru 2:3.

 
38.kolo, sobota 9.1.2010
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  2:3  (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Voj. Němec (Ondráček, A. Jelínek), 23. Jebavý (Třetina) - 11. Bursík (Balázs, Bauer), 40. Hlubuček (Domin), 51. Bursík (Ťupa, Balázs). Rozhodčí: Petr Úlehla - Jan Čížek, Tomáš Prchal. Vyloučení: . Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Havlíčkův Brod: Furch (Linhart) - Šulc, A. Jelínek - Jebavý, Soldán - Vyhlídal, Pavlík - Horváth, Hertl - Smith, Třetina, Voj. Němec - Endál, Knotek, Ondráček - Borovanský, Stromko, Vylíčil - Kachlík, Vrdlovec, Česnek
Sportovní klub Kadaň: Jarina (Kaššák) - Rutta, Ťupa, Prošek, Kloz, Hlubuček, Zmeškal, Szakal, Schmidt - Balázs, Bauer, Bursík, Gombár, Charousek, Boušek, Freiberg, Ton, Mužík, Tsyganov, Domin, Fiala

Komentář k zápasu

Úvodní minuty střetnutí žádnou hitparádu gólových šancí a pohledných kombinací nepřinesly, hrál se spíše bojovný hokej s minimem šancí na obou stranách. První přesilovou hru si zahráli domácí Rebelové, když Kadaň špatně vystřídala a hrála v příliš mnoho hráčích na ledě. Hosté ovšem velmi dobře bránili své pásmo a soupeři toho moc nedovolili.

Nebezpečnou situaci s sebou přinesla 9. minuta, když rozehrávku hostů napadal Kanaďan Smith a málem se postaral o pevní vstřelenou branku. Nahrávka jednoho z obránců zpoza brány zasáhla před bránou jeho hůl a gólman Jarina musel zasahovat svými betony. Přestože Kadaň si nevypracovala před Furchem žádnou nebezpečnou šanci, radovala se jako první. David Balázs přihrál Tomáši Bursíkovi, který povedenou střelou z kruhu vymetl vzdálenější horní roh branky – 0:1.

Zanedlouho v dobré palebné pozici nedovoleně zastavil Endála obránce Zmeškal a Rebelové následnou přesilovou hru přetavili ve vyrovnání. Na začátku 14. minuty domácí vybojovali postavení v útočném pásmu, před Jarinou se vytvořila nepřehledná skrumáž, v níž se nejrychleji zorientoval Vojtěch Němec a trefil odkrytý kout branky – 1:1.

Do druhého dějství vstoupila Kadaň nebezpečnou šancí, když kolem před Furchem vytvořila pořádný závar, ale nikdo v jejím dresu kotouč neprotlačil za záda mladého strážce brodské branky. Na začátku 22. minuty putoval na lavici hanby hostující Fiala a Havlíčkův Brod se ujal vedení. Po dlouhém obléhání kadaňské branky napřáhl na modré čáře obránce Jiří Jebavýa puk zapadl přesně k levé tyčce – 2:1.

Na druhé straně hřiště na sebe upozornil Freiberg, který z vrcholu kruhů tvrdě vypálil těsně nad. Nedisciplinovaná Kadaň poté nabídla rebelům 2 přesilové hry 5 proti 4, ale obě uplynuly bez gólového efektu. Pro fanouška byla zajímavá zejména poslední pětiminutovka, kdy obě mužstva nevyužila vyložené příležitosti. Na konci 36. minuty střílel mezi vrcholem kruhů a modrou čárou volný obránce Szakal, ale nevyzrál na dobře postaveného Furcha. Na druhé straně hřiště se do úniku dostal po Ondráčkově přihrávce Endál, jehož bekhendový blafák Jarina přečetl a zakročil betonem.

V závěrečné minutě předvedli hezkou kombinaci Němec se Třetinou, kteří si několikrát vyměnili puk a druhý jmenovaný úplně sám před odkrytou brankou trestuhodně minul. Hosté následně přešli do velmi rychlého protiútoku a Furch musel čelit samostatnému úniku, se kterým si nakonec poradil. Po buly však od modré čáry vypálil Libor Hlubuček a vymetl horní růžek brodské svatyně – 2:2.

Závěrečná třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Havlíčkův Brod se snažil o vyrovnání a postupem času se dostával do nepříjemné křeče. Ve 46. minutě obránce Soldán předvedl krásný slalom přes tři protihráče, přiťukl kotouč na hůl Voj. Němcovi, který z první nastřelil jen Jarinovy betony. Kadaň trpělivě čekala na svou příležitost a při jedné z přesilových her udeřila.

Na začátku 51. minuty seděl na lavici hanby havlíčkobrodský kapitán Vyhlídal, když Martin Ťupa tvrdou ranou od modré trefil Furcha, kotouč se odrazil do kruhu a odtud ho pohodlně uklidil do sítě osamocený Tomáš Bursík – 2:3. Rebelům se nedala upřít v závěru snaha, jenže v cestě jim stála dobrá obrana Severočechů v čele s brankářem Jarinou. Štěstí se na domácí neusmálo ani při závěrečné hře bez brankáře a Kadaň si tak odvezla domů vítězství 3:2.

Ladislav Vácha

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod): Mně se utkání hodnotí špatně, protože jsme doma nezískali ani bod. Podle mého byl rozhodující moment utkání v závěru 2. třetiny, kdy jsme minuli prázdnou bránu a soupeř brzy poté vyrovnal. V závěrečné třetině už to bylo o tom, kdo udělá první chybu. Bohužel jsme ji udělali my, když jsme se nechali zbytečně vyloučit a soupeř se dostal do vedení. V závěru už jsme byli nervózní a často jsme faulovali. Bohužel nám nevyšla ani hra bez brankáře

Mikuláš Antoník (Sportovní Klub Kadaň): My jsme sem jeli pro nějaký ten bodík, ale věděli jsme, že to nebude vůbec lehké, což se potvrdilo. Naši hráči se bohužel dlouho soustředili na výkon rozhodčího místo sami na sebe. V kabině jsme je upozorňovali, že to nemá cenu a nakonec to přineslo své ovoce. Posledních deset minut jsme se bránili ze všech sil a nakonec to vyšlo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM