V derby šťastnější Chomutov

Martin Gahler, Míša Sládková | 13.10.2004 | |

V derby šťastnější Chomutov

Vyhrát! Jediný cíl dnešního utkání pro obě mužstva. Klasické derby mezi Kadaní a Chomutovem se projevovalo mnoha šancemi na obou stranách a zejména tvrdými osobními souboji. Dobrým výkonem se blýskli oba brankáři. Každý z nich se musel potýkat s jedovatými střelami. Ani častá vyloučení nevzala utkání vyrovnanost a o vítězi rozhodovalo spíše štěstí.

 
13.kolo, středa 13.10.2004
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  1:2  (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 59.Bednařík (Špelda, Klaus) - 40.Jeslínek (Revay), 57.Malát (Jeslínek, Prošek). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1340. Střely na branku: 31:31.
Sportovní klub Kadaň: Jež - Pospíšil, Staněk, Špelda, Klaus, Vobořil, Hlavatý, Štelcich - Kuchler, Stavenský, M.Polák - Polanský, Bednařík, Pech - Kajer, Žák, Jabrocký - Postl, J.Polák, Derfler - Kreuzman
Piráti Chomutov: Podolka - Hájek, Révay, Trefný, Řezníček, Pulpán, Prošek, Plaček, Schneider - Malát, Šíp, Jeslínek - Ibl, Mikšovic, Martenek - Hahn, Charousek, Jíra - Veverka

Komentář k zápasu

První třetina:

Štěstí nestálo na žádné straně


Již v prvních vteřinách bylo jasné, jakým směrem se utkání bude ubírat. Ve 23. vteřině šel Chomutov do čtyř po faulu Michala Jeslínka. Přesilovka se odehrála většinou v obranné třetině Chomutova. Hned po návratu provinilce na led se dostal Tomáš Martenek před Ježe, který si v tomto utkání poprvé sáhnul na kotouč. Kadaň, ale nešla do zápasu nijak pasivně, po několika kličkách za svatyní Michala Podolky se k jedovaté střele od modré dvakrát doslali domácí hráči. Kadani se v útočném pásmu líbilo a Lukáši Pulpánovi nezbylo nic jiného než faulovat. I on za to obdržel dvouminutový trest. Před brankou se objevil osamocený Standa Stavenský, který se snažil brankáře hostí přelstít. To se mu bohužel nepovedlo ani zvednutou střelou, ani obkroužením klece. Kadanští ještě přidali několik střel v chaosu před brankou, ale po přesilové hře zůstával stav 0:0. V desáté minutě se útočná lajna Chomutova stala pro kadaňskou obranu příliš nebezpečná a před gólem zachraňoval Tomáš Polanský. K nelibosti domácích však nedovoleně. Za deset vteřin se síly na ledě vyrovnaly, ohřát na trestnou lavici se šel i chomutovský Malát. V těchto dvou minutách nebezpečně zahrozilo na obou stranách, ale více práce před brankovou čárou měl přeci jen Chomutov.

Fanoušci si příliš hry v pěti neužili. Do oslabení Kadaň poslal Lukáš Pech ve 13. minutě. Před kadaňskou brankou bylo dusno. Jeden z domácích obránců přišel o hokejku a bránil pouze za pomoci fotbalových zákroků. Oslabení Kadaň zvládla i po nebezpečné střele ze skrumáže před Ježem. Stejný zmatek hned vznikl před Podolkou. Ani jedna z akcí nepřinesla gól. V 19. minutě se před chomutovského strážce svatyně dostal Staněk, jeho bekhand ale úspěch neslavil.

Posledních 60 vteřin před hvizdem rozhodčího měla kadaňská obrana společně s Ježem plno práce, jelikož na trestné lavici seděl Martin Klaus. I přes velké množství střel z libovolných postů se odcházelo do šaten za stavu 0:0. První třetina by se dala označit jako vyrovnaný boj o každý puk, plný tvrdých osobních soubojů a vyloučení.

Druhá třetina:

Mírná převaha rozhodla třetinu


Na trestné lavici stále seděl Martin Klaus, když Jež musel z branky ven. Prázdnou klec v tu chvíli hájil Standa Stavenský, který střelu do prázdné brány vystihl. Konečně se hrálo delší dobu bez vyloučení. Utkání pokračovalo ve stejném rytmu jako v první dvacetiminutovce. Vyrovnaná hra vedla k mnoha střelám na obě brány. Ve 26. minutě se po prohraném buly Kadaně dostal Chomutov do brejku. Jež však spolehlivě ukryl puk v lapačce. Žluto-černí se dlouho nemohli dostat do útočného pásma Chomutova a domácí muž s maskou musel likvidovat nepříjemnou střelu zalehnutím puku. Tlak Chomutova pokračoval, Kadani činilo velké potíže přejet střední pásmo. V okamžiku, kdy Kadaň vjela před branku hostí, byl vyloučen Jarda Polák na dvě minuty za hákování. Oslabení Kadanští zdárně přestáli, dokonce se jim dařilo držet Chomutov ve vlastním obranném pásmu.

Střídavě se vhazovalo na obou stranách. Jednu z nebezpečných střel si připsal David Hájek, když se snažil propálit Ježe, který měl v tu chvíli zakrytý výhled. Od této akce začal Chomutov dělat kadaňské pětce na ledě velké potíže. K radosti chomutovských fanoušků se hrálo především před Ježem. Odpovědí na tvrdě vypracovanou chvilku v obranné třetině Chomutova byl únik chomutovského Charouska jež během své cesty k zakončení za sebou nechával pouze zmatené hráče Kadaně.

Ve 36. minutě domácí skvěle odehráli přesilovku, když na trestné lavici odpočíval Jan Revay. Pohledné střely “pod víko” brankář hostí zvládnul. V okamžiku, kdy byl překonán, pomohla hostím tyčka.

Ve 40. minutě ve vlastním oslabení se podařilo Michalu Jeslínkovi probruslit celým kluzištěm a vystřelit. První rána gól neznamenala, Jež vyrazil. Dorážka již červené světlo rozsvítila. Gól do šatny znamenal otevření skóre. Do vedení 1:0se dostal Chomutov.

Třetí třetina:

Chomutov šťastnější


Na obou mužstvech bylo vidět, že jejich cílem je výhra. Kadani k tomu bránilo prohrávání, proto se snažili hrát ještě o nějaký stupeň aktivněji. Těžko by se dala popisovat každá akce, jelikož jich bylo skutečně hodně a střely na brankáře létaly v rychlém sledu. V 51. minutě prošel dvířky opět Jan Revay. Kadaň na to reagovala vybráním oddechového času. Po buly chvíli kroužil za bránou Standa Stavenský, ale ani jedna střela od ostatních hráčů útoku nebyla gólová. Prostor za zády brankáře hostí jakoby puk doslova odpuzoval. Téměř jistou branku nedal Bednařík. Nepodařilo se mu skórovat přes ležícího Podolku.

56. minuta byla ve znamení gólu. Martin Malát přebruslil kadaňskou obranu a Jež lovil puk až ze své brány. Stav 2:0 pro Chomutov. Hosté posíleni vedením o dvě branky nějaký čas nebezpečně okupovali prostor před Ježem. Kadaň ale nerezignovala. V 59. minutě snížil po krásné střele Bednařík. Světelná tabule ukazovala 2:1.

Závěrečná minuta byla ve znamení zběsilého útoku domácích hráčů. Kadani však nepomohla ani hra bez brankáře a hromadná bitka. Z tohoto utkání odcházel vítězně Chomutov.

Martin Gahler, Míša Sládková

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos trenér KLH Chomutov: “Bylo to vyrovnané utkání. Já si myslím, že hlavně druhou třetinu jsme měli více ze hry a gólman Kadaně jenom potvrdil co se o něm řiká, píše a co se o něm ví, že chytá výborně. Vychytal nám tři tutovky. Bylo rozhodující, že jsme dali první gól a hodně důležité, že jsme pak přidali i druhý. Hokej se hraje vždy až do konce. “

Alois Chlustina trenér SK Kadaň: “Pod dojmem důležitosti utkání jsme hráli v křeči, nepředvedli jsme co v nás je. Bohužel při hrubé chybě v naší přesilové hře a chybě Standy Stavenskýho jsme dostali gól na 1:0. Kousek štěstíčka jsme měli mít při najezdu Lukáše Bednaříka, který dal tyčku. Pak přišlo vyústění křeče až do stavu 2:0. Bohužel. Chtěli jsme bodovat, nepovedlo se to, musíme jet dál.”

Petr Jež brankář SK Kadaň: “Oba góly byli velice náhodné. První gól jsem chytal určitě patou, rozhodně před brankovou čárou. Nevím jak mohl vidět brankový rozhodčí gól. Nevím, jak tam může sedět dědek, který tam u toho snad spí. Při druhém gólu jel hráč sám na bránu. Střelu jsem chytil, ale byl jsem atakován. Z dorážky padla branka. Myslím, že se měl pískat faul na mě.”
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM