Kadaň proti Olomouci rozhodla povedenou poslední třetinou

Jakub Coufal, Martin Gahler | 28.11.2009 | |

Kadaň proti Olomouci rozhodla povedenou poslední třetinou

K a d a ň - Proti 3. celku tabulky dnes nastoupili Severočeši na domácím ledě. Kadaň se svého soupeře nezalekla a od prvních minut byl k vidění svižný hokej z obou stran. V 1. části se dostala do vedení, ale vlastním gólem se o něj později připravila. Když v prostřední části dala Olomouc gól na 1:2, vypadalo to s domácími všelijak. Hokejisté královského města se však dokázali semknout a v závěrečné části dominantní hrou otočili na konečných 4:2.

 
25.kolo, sobota 28.11.2009
Sportovní klub Kadaň - HC Olomouc  4:2  (1:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Boušek (Charousek), 42. Prošek (Ťupa, Charousek), 51. Charousek, 60. Boušek (Szakal) - 16. Tomajko (Ministr), 25. Mikšan (Černý, Brančík). Rozhodčí: Blecha - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 230. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Jarina - Ťupa, Zmeškal, Schmidt, Szakal, Kloz, Hlubuček, Spitzer, Prošek, Gombár, Charousek, Boušek, Balázs, Trochta, Polanský, Malát, Freiberg, Tauš, Bauer, Bursík, Ton.
HC Olomouc: Sedlář - Ministr, Zábranský, Mikšan, Davídek, Černý, Brančík, Čuřík, Mikel, Ondrušek, Zbořil, Janáček, Nedbálek, Tomajko, Korhoň, Bartoň, Staněk, Polodna, Koma.

Komentář k zápasu

Kadaň vstřelila o 2 branky více, přesto byl stav po 1. části nerozhodný

K prvnímu výraznému vzruchu na kadaňském stadionu došlo během 3. minuty utkání, ve které nejprve v početní převaze rozebrali Severočeši obranu soupeře, aby po nepřesném střeleckém zakončení ujeli hráči Mory ve 2 na 1. V čase 5:17 využili domácí tlaku v dvojnásobné převaze, když se po přihrávce Charouska trefil z pravé strany Boušek – 1:0.
Kadaň rychlý úspěch očividně nažhavil, neboť v dalších minutách nepříjemně zatápěla poblíž Sedlářova území. Olomouc se začala osmělovat v polovině úvodní části, jedovatou vizitkou z levého mezikruží se prezentoval Tomajko. V 13. minutě na vzrůstající aktivitu hostů odpověděli razantně domácí, když Charousek obdržel šikovnou přihrávku do jízdy ve středu kluziště, po které se dostal až k nebezpečnému zakončení.
V čase 15:54 bylo z nenápadné akce vyrovnáno. Ministr zatáhl puk podél levého hrazení, přihrál Tomajkovi, který vyslal kotouč do brankoviště, kde ho do šibenice usměrnil domácí Kloz – 1:1. Protože se v samém závěru dějství neujala ani akce Balázse, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Aktivnější úvod třetiny se hostům vyplatil

Prostřední dvacetiminutovka také započala ve vysokém tempu. V 22. minutě překvapil obranu Kadaně Čuřík svým hbitým výpadem po levé straně, situaci musel vyřešit až Jarina rychlým vymrštěním lapačky. Na aktivnější hru Mory odpověděla Kadaň úprkem Szakala v oslabení, přesto se nakonec z využité přesilovky radovali hosté. V čase 24:27 zakončoval po přihrávkách Černého s Brančíkem Mikšan, který z 2 metrů trefil přesně k tyči – 1:2.
Severočechům se rázem přestala dařit rozehrávka, Olomouc v pohodě zakládala další útočné akce. V 31. minutě mohl v početní převaze zvýšit od modré Nedbálek, avšak trefil pouze beton ochránce svatyně. Kadaň se na delší dobu usídlila v útočném pásmu až v 35. minutě, kdy si Sedlář na nedostatek práce nemohl stěžovat. Nejblíže srovnání stavu byla dělovka Ťupy z levého kruhu.
V blížícím se konci prostřední třetiny se hra začala viditelně přitvrzovat, ale šancí na žádné straně nepřibývalo. Hráči Mory se tak šli do kabiny poradit, jak nejideálněji uhlídat vytvořený náskok ve zbytku duelu.

Kadaň se vzepjala osudu a otočila zápas

V čase 41:11 využila Kadaň přesilovku po jasném rozebrání soupeře. Po několika kombinacích v útočném pásmu vzal vše na svá bedra Prošek a po přihrávkách Ťupy s Charouskem vymetl horní roh branky tvrdou ranou z modré – 2:2.
Nyní se jednalo o tým Kadaně, který působil živěji. V 46. minutě čelil Sedlář několika střelám ze všech možných pozic. O minutu později ujížděli Severočeši ve 2 na 1, Charousek však trefil pouze bok branky. Na začátku 49. minuty vytáhli nebezpečné růžky také zástupci Mory, Černý mířil ze skrumáže před brankou do ramene Jariny.
V polovině dvacetiminutovky mohli hosté rozhodnout po zbytečné chybě domácí střídačky, která nezvládla střídání. Přesto se v oslabení radovali Kadaňští. V čase 50:30 využil zaváhání hostující obrany Charousek, z pravé strany si najel ke gólmanovi, s přehledem si ho položil na led a v pádu šikovně zasunul – 3:2.
Olomouc byla inkasováním značně rozhozena, Kadaň dál nebezpečně hrozila obraně soupeře. V 55. minutě smolně vyhodil puk Brančík ve snaze rychle rozehrát útok a Kadaň v početní výhodě byla několikrát blízko dalšímu zásahu. Například Balázsova pohotová střela z otočky minula brankovou čáru jen o pár centimetrů. Hosté v závěru odvolali brankáře a Kadaň měla hodně starostí s ubráněním náskoku, 40 sekund před sirénou byl blízko vyrovnání Tomajko. Přesto se z triumfu radovala Kadaň. V čase 59:58 přihrál Szakal Bouškovi, který upravil na konečných 4:2.
Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (trenér Olomouc): Dneska určitě nemůžeme být spokojeni. Už několikrát za sebou jsme nebodovali naplno, v čemž je naše Achillova pata. Herně to nebyl propadák, ale gólově jsme neproduktivní, to musíme zlepšit.

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Dnes se nám podařilo dobře vstoupit do zápasu, vedli jsme 1:0. Uprostřed třetiny jsme měli velký tlak, což jsme měli asi lépe využít. Soupeř poté srovnal, ve 2. třetině byl jednoznačně lepší. Když jsme prohrávali 1:2, nevypadalo to s námi vůbec dobře. V 3. třetině se kluci dokázali neskutečně sepnout, zabojovali a podařilo se jim zápas vyhrát. Pro nás je každý takový otočený zápas obrovskou vzpruhou v situaci, v jaké jsme. Proto jsem moc rád, že se nám dnes podařilo takhle vyhrát.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM