Kadaň dokázala udolat Pantery v nájezdech a veze domů 2 body

Jakub Coufal | 21.11.2009 | |

Kadaň dokázala udolat Pantery v nájezdech a veze domů 2 body

K a d a ň - Hokejisté s černožlutými dresy absolvovali dlouhou cestu s jasným cílem potrápit Pantery a po delší pauze uspět na cizím ledě. Kadaň byla od prvních minut vyrovnaným soupeřem, přesto po celý duel musela dotahovat krok. První branka Havířova přišla již v 1. minutě a když byl těsně před koncem 2. třetiny stav 3:1, asi málokterý fanda Severočechů věřil v návrat do zápasu. Ovšem ještě do zvuku sirény snížil Charousek a v závěrečné části vybojoval prodloužení Malát. Protože ani dalších 5 minut nerozhodlo, přišly ke slovu nájezdy. Až v 6. sérii rozhodl o triumfu Kadaně Trochta - 3:4sn.

 
22.kolo, sobota 21.11.2009
AZ Heimstaden Havířov - Sportovní klub Kadaň  3:4sn  (2:1, 1:1 ,0:1 - 0:0 -0:1)
Branky a nahrávky: 1. Szturc (Haas), 18. Szturc (Haas), 39. Seman (Fořt, Sikora) - 14. Balázs (Charousek, Boušek), 39. Charousek (Brňák), 43. Malát (Kloz), 66. rozhodující nájezd Trochta. Rozhodčí: Blecha - Kašík, Novák. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 1045. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4sn.
AZ Heimstaden Havířov: Čech (Gleich) - Klimeš, Zientek, Šafařík, Tesařík, Rusnák, Peštuka, Rangl, Jindřich - Haas, Smejkal, Roman, Piecha, Červenka, Říčka, Seman, Sikora, Fořt, Zeliska, Szturc, Szabó
Sportovní klub Kadaň: Závorka (Jarina) - Ťupa, Brňák, Schmidt, Szakal, Spitzer, Hlubuček, Zmeškal, Kloz - Balázs, Charousek, Boušek, Gombár, Trochta, Tauš, Rohan, Bursík, Polanský, Malát, Šíp, Freiberg

Komentář k zápasu

Hosté nastoupili po dlouhé cestě a hned v první minutě dostali varování od hlavního rozhodčího, který dobře viděl, že hosté vystřídali na hranici pravidel a jasně jim naznačil, že příště už nebude mít slitování. To domácí hokejisté hosty nevarovali a hned první střelecký pokus uklidili za Závorkova záda. Haas našel v útočném pásmu šikovně Szturce, který se kličkou zbavil obránce a střelou pod horní tyč otevřel skóre - 1:0. Hosté mohli vzápětí vyrovnat, ale Rohan nedokázal odražený kotouč zasunout do odkryté branky. Prvním vyloučeným byl v osmé minutě hostující Balázs, kterého za další minutu následoval po nešikovném výhozu Spitzer, ale domácí dvojnásobnou přesilovku nedokázali využít. Sice ji celou strávili v útočném pásmu, ale po rozestavení si pouze nahrávali a bez střelby se přesilovka špatně využívá. Ve 12. minutě se do velké šance dostal po Čechově nepřesném vyhození Bursík, ale po bekhendovém blafáku nedokázal trefit odkrytou branku. O minutu později se dostal do velké šance Seman, před nějž se odrazil kotouč po zásahu Závorky, ale Seman nedokázal zvednout kotouč nad jeho beton. Ve 13. minutě byli poprvé vyloučení i domácí, konkrétně Piecha, a hosté ukázali domácím, jak se využívají přesilovky. Charousek vytáhl Čecha k ravé tyči, objel branku a našel u druhé tyče přesně Davida Balázse, který se z voleje trefil přesně - 1:1. Domácí pak promarnili ještě jednu přesilovku, ale v závěru třetiny se přece jen opět dostali do vedení. Opět ji zapříčinila stejná dvojice. Szturc tentokrát zvolil bekhendový blafák a se štěstím propasíroval kotouč za Závorkova záda - 2:1.

V úvodu druhé části byl vyloučen Tesařík a hosté byli i v této přesilovce nebezpeční, jenže pokusy Szakala, Brňáka i Trochty Čech zlikvidoval. Domácí se dostali k nebezpečnému zakončení až po pěti minutách, ale Smejkal neprostřelil hostujícího gólmana. Poté fauloval Haas a domácí se museli opět bránit. V přesilovce Gombár hezky tečoval nahození Schmidta, Čech sice zasáhl, ale ohlédl se, jestli mu mezi betony kotouč neproklouzl do sítě. Naštěstí pro domácí ale zůstal ukrytý pod jeho výstrojí. Domácího gólmana pak neprostřelil ani Trochta, ani Ťupa a ve výborné pozici na něj nevyzrál ani Balázs. Panteři mohli zvýšit ve 32. minut, kdy se do nájezdu dostával Sikora, ale byl tísněn obráncem a jeho zakončení stihl Závorka vykopnout betonem. Hostujícího brankáře pak prověřil tvrdou ranou z pravého křídla Říčka, ale skórovat nedokázal. Další přesilovku po faulu Tauše domácí sehráli mizerně a vůbec se nedostali k zakončení. Naopak musel na druhé straně Čech likvidovat pokus Trochty. Hned po skončení přesilovky faulovali hosté znovu a v ponechané výhodě pálil zblízka Říčka, ale přestřelil. Následnou přesiovku už se domácím podařilo využít. Fořt našel prudkou křížnou přihrávkou Semana, který se nemýlil - 3:1. Domácí však toto vedení do konce druhé části udržet nedokázali. Charousek totiž perfektně tečoval nahození Brňáka těsně na hranici pravidel a nasměroval kotouč mimo dosah bezmocného Čecha - 3:2.

Hostům se povedlo ve třetí třetině velmi rychle vyrovnat a začínalo se tak v podstatě znovu. Malát totiž na modré přebruslil obránce a střelou pod horní tyč překonal Čecha - 3:3. Ve 47. minutě se hosté dostávali do přečíslení 2 na 1, které musel hasit faulem Šafařík a hostům se tak naskytla šance jít poprvé v zápase do vedení. A taky domácím pořádně zatopili. Čech se měl v domácí brance co ohánět. Nejprve zlikvidoval střely Šípa a Szakala, aby ve 48. minutě skvělým zákrokem zlikvidoval stoprocentní šanci Šípa, který stál před odkrytou brankou, ale Čech se stihnul neuvěřitelně rychle přesunout a podržel tak domácí. Po přesilovce viděli diváci ďábelskou minutu se šancemi na obou stranách. Nejprve se po hezké kombinaci dostal až před Závorku Fořt, ale v poslední chvíli mu utekl kotouč. Na druhé straně Čechovi vypadl kotouč po tvrdé střele jednoho z kadaňských útočníků a mířil do branky. Těsně před brankovou čárou jej však do bezpečí odehrál Tesařík. Festival spálených šancí pak dokončil Szturc, kterému ve výborné pozici u levé tyčky nesedl kotouč tak, jak by si představoval. Poté se hra trochu uklidnila, ale skórovat mohli spíše hosté. V 54. minutě si nejprve před Čecha nabruslil Boušek, ale skvělého brankáře domácích zblízka nepřekonal, stejně jako o chvíli později Charousek. Závorka pak na druhé straně zlikvidoval tvrdou ránu Piechy a po chvíli i dorážku stejného hráče. Čtyři minuty před koncem domácí dostali šanci rozhodnout, když fauloval Balázs. Jenže Panteři se opět v přesilovce vůbec neprosadili. Poslední nápor si vytvořili Szturc s Romanem, ale spolehlivý Závorka už změnu skóre nepřipustil. V prodloužení málem překvapil dnes velmi aktivní Szturc Závorku ze středního pásma, ale kotouč nakonec mířil těsně vedle levé tyče jeho branky. Do větší šance se nedostal ani jeden z týmů. Až minutu před koncem se mezi beky probíjel Roman, ale nedokázal zakončit. Při nájezdech skóroval jako první Balázs, ale Sikora na jeho trefu okamžitě reagoval vyrovnáním. Pak už se žádný ze střelců netrefil a rozhodly tak až extra série. Trochta se těsně nad ledem trefil přesně k tyči a Zeliskův pokus o blafák Závorka zlikvidoval, hosté si tak připsali jeden bod navíc.

Libor Galvas

Ohlasy trenérů

Pavel Hinner (asistent trenéra Havířova) - "Dnes rozhodla naše nedisciplinovanost a neplnění taktických pokynů. Celou dobu jsme naše hráče nabádali, aby hráli zodpovědně a dodržovali ten systém co máme hrát. Jenže bohužel to byl hokej jak na rybníku. Prohráli jsme si to hrubými chybami obránců. Nabádali jsme hráče, aby hráli jednoduše, tak jako soupeř, ale bohužel oni to dnes neplnili. Tak jsme si prohráli dva poslední zápasy a místo šesti bodů máme dva. Nájezdy už jsou loterie, ale my jsme zkusili oproti Brodu ty hráče vystřídat, ale ani tentokrát jsme je nezvládli."

Mikoláš Antonik (trenér Kadaně) - "Pro nás jsou dva body úspěchem. Důležité bylo, že jsme v úvodu po dlouhé cestě a úvodním náporu domácích přežilli dlouhé dvojnásobné oslabení. V podstatě jsme pořád dotahovali náskok domácích. Ale měli jsme celkově asi více příležitostí, jenže domácím skvěle zachytal Kuba Čech. Mohli jsme mít klidně i tři body, ale taky žádný. Nájezdy už jsou o štěstí, které se přiklonilo na naši stranu."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM