Kadaň zůstává v kontaktu s čelem tabulky

Jindřich Poledna | 12.02.2004 | |



Ve 12 kole vyhrála Kadaň na svém stadioně s celkem Mladé Boleslavi.

 
11.kolo, sobota 18.10.2003
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  3:1  (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 7. Polanský Tomáš (Stavenský Stanislav ), 29. Stavenský Stanislav (Polanský Tomáš , Kuchler Jiří ), 60. Stavenský Stanislav (Kuchler Jiří ). Rozhodčí: Jan Chlupsa - Petr Richter, Miroslav Sichrovský . Vyloučení: 3:6, navíc Zeman (MBL) 5 minut a do konce utkání.. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 750.
Sportovní klub Kadaň: Fikrt - Vilášek, Klaus, Kivoň, Punčochář, Toms, Řezníček -Stavenský, Kuchler, Polanský - Pelán, Kreuzman, Müller - Pech, Derfler, Dobiáš - Fořt, Kukla
BK Mladá Boleslav: Šindelář - Vála, Vyskočil, Zeman, Táborský, Meňhart, Pazdera - Kadlec, Král, Slanec - Metlička, Oliverius, Žák - Kristek, Sirotek (41. Weiss), Jakeš.

Komentář k zápasu

Sobotní zápas byl pro obě družstva velmi důležitý. Kadaň chtěla vyhrát, aby byla stále v kontaktu s vedoucími celky, hosté se chtěli vyhrabat ze špatných výsledků poslední doby. Kadaň měla hned v úvodu výhodu přesilové hry, ale Klaus trefil od modré pouze brankovou konstrukci. Mladá Boleslav se mohla dostat do vedení, když domácí obraně ujel poprvé Kadlec, ale Fikrt byl v brance Kadaně bezchybný. Z blízka jej nepřekonal ani Metlička. V šesté minutě byl za nesportovní chování vyloučen Jakeš a Kadaň se při přesilové hře ujala vedení. Stařenský přihrál zpoza branky najíždějícímu Polanskému a ten se nemýlil. V 11. minutě mohl vyrovnat Vála, ale Fikrt se překvapit nenechal. Hra měla tempo a divákům se líbila. Ve 13. minutě dostal přihrávku na modrou domácí Dobiáš, ale neměl rychlost a byl odzbrojen jedním z obránců. V 15. minutě hrála Mladá Boleslav přesilovou hru, ale měla problém se dostat do útočné třetiny. Její tlak postupně sílil a po chybě v domácí obraně se Východočeši po právu radovali, branku vsítil minutu před koncem první třetiny Kristek.

Domácí šli do druhého dějství nabuzeni a do vedení se mohli dostat hned po úvodním vhazování, jenže Polanský mířil těsně vedle. Kadaň uzavřela soupeře v jeho obranné třetině, ale ani Pavli nepřekonal skvěle chytajícího Šindeláře. Domácí první útok roztočil v mladoboleslavské třetině kolotoč, ale ani ten k brankovému zakončení nevedl. A tak se ke slovu dostali také hosté, začali mít více ze hry, Kadaň jim nechávala více prostoru. Ve 26. minutě však projel Pavliš celým hřištěm, struskoval však na Šindlerovi. Ve 29. minutě se konečně skóre měnilo. Po akci na jeden dotek vsítil branku Stavenský. Hosté mohli v zápětí vyrovnat, ale Metlička ve vyložené šanci trefil nejdříve domácího gólmana, a pak již netrefil branku. Ani Kadlec neuspěl, ukázkovým semaforem zlikvidoval jeho šanci Fikrt. Ve 33. minutě krosčekoval Zeman zezadu u mantinelu domácího Stavenského a jeho zákrok zhodnotil rozhodčí Chlupsa na 5+OK. Kadaň se však při přesilové hře trápila a Šindelář likvidoval jednu střelu za druhou.

Třetí třetina začala přitvrzením z obou stran, takže se často vylučovalo. Jedinou vyloženou šanci měl hostující Kadlec, ale toho podrazil domácí Vilášek. Výhru Kadaně mohl potvrdit Kuchler, ale v rozhodující chvíli mu puk přeskočil hůl. Asi 6 minut před koncem utkání Kadaň uzavřela soupeře v jeho třetině a tlak vyústil v kadlecův faul. V přesilovce se ukázala nová posila Kadaně, obránce Řezníček, ale ani ten na dvakrát nepřekonal pozorného Šindeláře. Necelou minutu před koncem se Boleslav rozhodla pro hru bez brankáře a celé utkání rozhodl svou druhou trefou Stanislav Stavenský.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Trenér Mladé Boleslavi Josef Horešovský byl po utkání rozladěn a omluvil se, že utkání nezhodnotí, neboť by to celé bylo o rozhodčích.

Miroslav Novák (SK Kadaň): "Dnešní vítězství bylo hodně upracované, kluci podali bojovný výkon a dlouhou dobu bylo utkání zcela vyrovnané. Musím vyzdvihnout brankáře Fikrta a první pětku, která byla u všech vstřelených branek, poděkování však patří celému mužstvu, protože dnes to byla obětavá týmová hra.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM