Kvalitní přesilovky přinesly Jihlavě triumf

Jakub Coufal, Martin Gahler | 28.10.2009 | |

Kvalitní přesilovky přinesly Jihlavě triumf

K a d a ň - Po úspěšném derby se v Kadani strhla bitva o střed tabulky, kterého se zúčastnila Jihlava. Severočeši vstoupili do utkání aktivně, bruslili rychleji než soupeř. Po zaslouženém vedení v 1. třetině přišly velice pohledné souhry v přesilovkách Dukly a rázem bylo skóre opačné. Když Hodek zvyšoval hattrickem již na 1:3, bylo takřka rozhodnuto. V záverečné dvacetiminutovce naráželi domácí na pevnou obranu Jihlavy, která propustila už jen jedinou branku Kadaně. Hokejisté Dukly si tak odvezli 3 body za triumf 2:3.

 
15.kolo, středa 28.10.2009
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  2:3  (1:0, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Boušek (Hlubuček), 45. Boušek (Szakal) - 24. Hodek (Čahotský, Malena), 35. Hodek (Bakus), 37. Hodek (Bakus). Rozhodčí: Horák - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 40:19. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.
Sportovní klub Kadaň: Hronek - Ťupa, Kloz, Schmidt, Szakal, Knyazev, Hlubuček, Zmeškal, Spitzer, Indra, Šíp, Boušek, Balázs, Charousek, Kadlec, Gombár, Bauer, Polanský, Malát, Stehlík, Fábry.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Dobrovolný, Ficenc, Martinka, Březina, Malena, Takač, Chvátal, Kašpar, Hodek, Rytnauer, Fiedler, Suk, Bakus, Bezděk, Hrbatý, Minčák, Čachotský, Hanzal, Man.

Komentář k zápasu

Kadaň předčila Jihlavu aktivitou a zaslouženě vedla

Po vlažném oťukávání z obou stran přišel složitější zákrok Hronka až na začátku 3. minuty, kdy od modré jedovatě zakončoval Hrbatý. Kadaň se k ohrožení branky dostala zásluhou Bauera v 5. minutě, který napodobil pokus předchozího střelce. V 7. minutě došlo k souhře Fábryho se Stehlíkem, kdy první jmenovaný přihrával zpoza branky, avšak následný pokus dorazil pouze k betonu Řehoře.
V polovině třetiny si Severočeši zkusili přesilové hry, což přineslo delší usídlení v útočném pásmu. Ačkoliv Kadaňští měli nesporný tlak, docházelo často pouze k sporadickému ohrožení ochránce svatyně hostů. V 15. minutě po návratu hříšníků ujel domácí obraně Hanzal, avšak ve snaze o rychle zakončení narazil na vymrštěný Hronkův beton.
V 18. minutě hráli Severočeši opět ve více mužích v poli. K brance bylo velmi blízko, když Boušek od modré pelášil sám na brankáře. Zákrok obránce, který způsobil pád před zakončením, byl posouzen jako dovolený. V čase 17:39 přesto došlo k zužitkování nabídnuté šance. Za ležícího Řehoře dorážel po střele Hlubučka právě Boušek1:0. Do kabiny se mohlo jít dokonce s dvoubrankovým náskokem Kadaně, když hostující brankář chybně rozehrál a Šíp nedokázal v rychlosti využít volného puku v brankovišti.

Dukla se blýskla v přesilovkách a šla do vedení

Do prostřední třetiny vstoupily oba celky mnohem aktivněji než v předchozí. Už od prvních minut docházelo k častým střelbám. V čase 23:33 sehráli Jihlavští velice pohlednou kombinaci v přesilové hře, na jejímž konci byl Hodek. Puk předtím putoval po ose Malena, Čachotský přičemž zmíněný autor gólu již zakončoval z brankoviště do odkryté klece – 1:1.
Kadaňští se snažili z úderu rychle otřepat a nadále nepolevili ze svých útočných snah. Po akci Šípa s Bouškem v 28. minutě bylo ke změně skóre blízko, ale když se ani na druhé straně neprosadil od modré Dobrovolný, hrálo se v polovině duelu s otevřeným výsledkem. Divácké ochozy probral až nájezd Kadlece, který po sólu přes půl kluziště upadl těsně před brankářem. V následné přesilovce si Severočeši vytvořili drtivý tlak, který přinesl břevno po dělovce Hlubučka.
V čase 14:27 předvedli hosté, že přesilovky na rozdíl od černožlutých opravdu umějí. Jako přes kopírák s předchozí brankou zakončoval po asistenci Bakuse Hodek1:2. V čase 16:53 slavil Hodek hattrick. Po asistenci Bakuse a objetí branky pohodlně poslal kotouč za brankovou čáru – 1:3.

Kadaň se zmohla na odpor, který si Jihlava pohlídala

Kadaň se hned zkraje snažila o korekci stavu, už po půl minutě přihrával z rychlé akce Balázs Bouškovi, na jehož střelu stihl Řehoř zareagovat rychlým přemístěním. Na začátku 43. minutě dojížděl volný kotouč mezi kruhy Balázs, avšak jeho projektil trefil sedícího brankáře. V čase 44:34 bylo sníženo. Unavení hosté nemohli po sérii zakázaných uvolnění vystřídat, a tak se po asistenci Szakala ujal kotouče Boušek a bekhendovým blafákem změnil skóre – 2:3.
Dukla po inkasování zavřela zadní vrátka úplně a číhala na brejkové příležitosti. Hokejisté královské města se tlačili do útoku, v 47. minutě nebyl daleko od vyrovnání Stehlík, který se snažil využít drobné chyby obrany Jihlavy. V 51. minutě si domácí vytvořili v početní převaze delší tlak. Když už se schylovalo k rozebrání obrany, došlo k bolestivému nastřelení Bezděka a přerušení hry. O minutu později předvedl nejistý zákrok Hronek, po kterém ztratil kotouč na chvíli z dohledu, avšak hráči Jihlavy nebyli dostatečně blízko.
V 56. minutě začínala Kadaň vsázet vše vabank, výsledkem byl úprk Rytnauera, který po nájezdu z pravé strany přestřelil. Protože Kadaň v závěru nic kloudného nepředvedla, odváží si Dukla triumf 2:3.
Jakub Coufal, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM