Po dlouhé době přilétnou do Kadaně Orli ze Znojma

Jakub Coufal | 23.10.2009 | |

Po dlouhé době přilétnou do Kadaně Orli ze Znojma

Po cenném bodovém zisku z Chrudimi se Kadaňští představí také na svém ledě. Po desetileté přestávce přijede na návštěvu soupeř ze Znojma, který si před sezónou vyměnil licence s Kometou Brno. Právě od nováčka extraligy dostali Orli k dispozici celou řadu zajímavých jmen, proto do Kadaně nepřijede zcela neznámý soupeř. Kadani se na Brno v posledních letech docela dařilo, proto je otázkou, zda tradice zůstane zachována i proti dosti podobnému celku. Přeci jen bodový rozdíl od Orlů je momentálně na hodnotě 4, přesně tak daleko je 7. místo od 13. Duel o boj ve středu tabulky začne v sobotu 24. října v 17:00 v Kadani.

 

Z kádru Znojma:

Vzhledem ke střídání soutěže s Kometou Brno a vytvoření paktu o vzájemné spolupráci, došlo před sezónou k výrazným změnám v kádru. Právě do spřáteleného města odešli borci jako brankář Trvaj, obránci Bičánek, Mojžíš či útočníci Dopita, Erat a Procházka. Na druhou stranu mířili hráči typu Horčička, obránci Hořava, Morava, Štrach či útočníci Hradecký, Říha, Sedlák a samozřejmě další platní hráči. Kádr Orlů je tak prošpikován velice zvučnými jmény a na 1. ligu je určitě kvalitně obsazen. Tým má rozhodně na lepší než 7. příčku, proto nemůže chtít v Kadani nic jiného, než zisk bodů.

Vstup Orlů do nové sezóny:

Jakoby draví ptáci létali nad mořem a kopírovali vlny oceánu. Přesně takovým dojmem působí dosavadní výkony Znojma, kteří ve své výsledkové listině střídají zelenou barvu za červenou zhruba po 3 až 4 odehraných zápasech. Po domácí výhře se Šumperkem v 1. kole následovaly 3 prohry, byť 2 z nich bylo až po samostatných nájezdech. Poté došlo opět k návratu triumfů, Znojemští si připsali 9 bodů v řadě. To však nebylo z přirovnání s mořskou hladinou vše. Orli další 4 duely prohráli, na obhajobu je třeba zmínit fakt, že soupeřem byli například Ústí či Chomutov. Staronový účastník 1. ligy se začal propadat tabulkou, proto musel v posledním kole nutně bodovat. To se nakonec povedlo po udolání Rebelů poměrem 6:4. Kadaň tak čeká sympatický úkol. Může totiž narušit začátek další výherní série Orlů tím, že doma neprohraje.

Sestavy z posledních utkání:

Orli Znojmo:
Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Štrach, Kolafa, Mojžíš - Svoboda, Haman, Plášek, Sedlák, Hradecký, Říha, Staněk, Meidl, Havlík, Beroun

SK Kadaň:
Hronek (Závorka) - Ťupa, Kloz, Hartmann, Szakal, Schmidt, Knyazev, Zmeškal, Spitzer, Kuběna, Šíp, Boušek, Balázs, Kadlec, Fábry, Freiberg, Charousek J., Polanský, Malát, Bauer, Stehlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM