Loni Chrudim nedala Kadani šanci, co letos?

Jakub Coufal | 20.10.2009 | |

Loni Chrudim nedala Kadani šanci, co letos?

Slibně rozjetý vlak Kadaně se v posledních kolech zadrhl, tým musel opustit hlavní trenér, přesto liga pokračuje dál. Severočeši navštíví nedávného nováčka soutěže Chrudim, která se bezpečně drží ve středu tabulky. Kadaň má při vzpomínce na loňské duely rozhodně co vracet, neboť nedokázala ze 4 zápasů uhrát ani bod. K našemu týmu se dočasně připojil jako lodivod Milan Kašpárek, který má za úkol nemotivovat hráče a snažit se pokousat Chrudimské. Měření sil začíná ve středu 21. října od 18:00 v Chrudimi.

 

Z kádru Chrudimi:

Změny hráčského kádru během letní přípravy byly tradičně obsáhlé. Tým opustilo dle statistik hned 9 hráčů, mezi nimi kupříkladu Stanislav Stavenský. Mnohem důležitější jsou však vždy potenciální posily, těch se v Chrudimi nově hlásilo hned 15. Z Pardubic dorazil na hostování brankář Koutský. Co se týče obranných řad, určitě nelze opomenout Charouska ze Slavie, Evana z Havířova či Vágnera z Ústí. Střílet branky pak dorazili hráči jako Jindřich a Blažek z Pardubic, Procházka z Liberce či čtveřice nadějných juniorů z týmu Dominika Haška.

Vstup celku HC Chrudim do nové sezóny:

Střídavé výkony odpovídají postavení v tabulce. Chrudimští se zatím ohřívají se 16 body na 9. místě, 5 bodů před Severočechy. Soupeři Kadaně se letos zatím doma příliš nevede, když dokázal na svém ledě porazit pouze Znojmo a Jihlavu. Na druhé straně si zpět domů odváželi body celky jako Benátky, Vrchlabí či Olomouc. Asi nejcennějším výsledkem z venkovních hřišť bude první zaváhání Chomutova v sezóně a následný bod Chrudimských ze hřiště KLH. Pro duel s Kadaní je nutno zmínit fakt, že hokejisté Chrudimi v posledních 4 zápasech ztratili pouze část bodů právě v Chomutově, což svědčí o velice dobré současné formě.

Vzájemné duely s Kadaní

Už ve druhém kole se v loňském ročníku střetly oba celky. Zápas začaly oba týmy opatrně, skóre otevřel exkadaňský Stanislav Stavenský. Na počátku druhé části přidali domácí druhý gól a se Severočechy to nevypadalo dobře. Kadaňští se poté zvedli, ale nedokázali využít ani jasné gólovky. Ve třetí třetině chrudimští zvýšili náskok, kadaňský Fink však dokázal rychle odpovědět a vrátil hosty do zápasu. Kadaňští nevyužili několik přesilovek, osm minut před koncem domácí právě v oslabení definitivně rozhodli o svém vítězství 4:1.

Ani další vzájemný střet si Kadaňští za rámeček nedali. Zápas nezačali špatně, dobře napadali a předváděli svižné kombinace. Přesto byli domácí týmem, který jako první inkasoval. Narostlé sebevědomí po vstřelení branky dodalo Chrudimi křídla a po zbytek zápasu předváděla skvěle zvládnutý taktický hokej. Zápas tak skončil možná až trochu krutým výsledkem 1:5.

Černou můrou Kadaně zůstali Chrudimští i v dalším měření sil. Kadaň sice vedla v 7. minutě po brance Polanského, jenže domácí vyrovnali hned po 12ti sekundách. Během druhé třetiny se skóre vyšplhalo až o 3 branky ve prospěch Chrudimi, Kadaň góly Rudovského a Freiberga snížila na 4:3, ale to bylo ze strany Severočechů již bohužel všechno. Domácí přidali další dvě branky a výsledkem 6:3 si připsali další 3 body do tabulky.

Po výsledku předchozích klání asi nikoho nepřekvapí ani závěrečný loňský střet. Severočeši potřebovali před blížícím se play-off bodovat. Do utkání vstoupili aktivně, byli svému soupeři více než vyrovnaným partnerem. Oba celky se postupně přetahovaly v držení otěží zápasu, které nakonec zůstaly na střídačce Chrudimi. Hosté uštědřili Kadani lekci z produktivity a odvezli si šťastné vítězství 2:3.

Sestavy z posledních utkání:

HC Chrudim:
Růžička (Koutský) - P. Mocek, Toužimský, Martinec, Evan, Blažek, S. Procházka, Zadina, Suchý, D. Mocek, Malinský, Bělohlávek, Semorád, Žák, L. Král, Jindřich, Klejna, J. Šeda, Vágner, M. Šeda, Bláha

SK Kadaň:
Hronek - Ťupa, Spitzer, Hartmann, Szakal, Schmidt, Knyazev, Viňák, Kloz, Polanský, Charousek, Balázs, Gombár, Šíp, Boušek, Freiberg, Pražák, Fábry, Malát, Bauer, Stehlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM