Tábor přebruslil Kadaň a zaslouženě bral body

Jakub Coufal, Martin Gahler | 17.10.2009 | |

Tábor přebruslil Kadaň a zaslouženě bral body

K a d a ň - Na severu Čech se představil poslední celek tabulky, přesto to na jeho výkonu nebylo takřka znát. Severočeši od samého úvodu působili malátným dojmem, hře chyběla dostatečná snaha a nasazení. Z prodlužování střelecké impotence Kadaně začali Kouhouti těžit branky. Za stavu 0:2 už mělo být zřejmě rozhodnuto, ale Kadaňští si v poslední třetině vybrali alespoň jednu desetiminutovku, ve které působili jako kvalitní prvoligový tým. Po vyrovnání na 2:2 však přišla další chyba vzadu a Tábor si po dobrém výkonu odvezl plný počet bodů za výhru 2:3.

 
11.kolo, sobota 17.10.2009
Sportovní klub Kadaň - HC Tábor  2:3  (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 44. Kloz (Boušek), 50. Gombár (Polanský, Šíp) - 6. Matušík (Voříšek), 25. Kudrna (Padělek), 56. Nedorost (Šperger). Rozhodčí: Wágner - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Sportovní klub Kadaň: Hronek - Ťupa, Spitzer, Hartmann, Szakal, Schmidt, Knyazev, Viňák, Kloz, Polanský, Charousek, Balázs, Gombár, Šíp, Boušek, Freiberg, Pražák, Fábry, Malát, Bauer, Stehlík.
HC Tábor: Francouz - Kudrna, Poživil, Kotaška, Kanov, Vomela, Černý, Lukáč, Stejskal, Padělek, Kocar, Nedorost, Šperger, Štrba, Voříšek, Kuchejda, Mrkvička, Matušík, Mařík.

Komentář k zápasu

Z vyrovnané první části vytěžil Tábor vedoucí branku

Z vlažného úvodu klání stojí za zmínku pouze střela Nedorosta z konce 2. minuty, který z pravého kruhu vyslal nebezpečnou přízemní vizitku. O chlup nebezpečněji působila akce Kadaně na začátku 4. minuty, kdy se Bauer natahoval ke střele z mezikruží, avšak finální přihrávka byla příliš rychlá. Na obou stranách se hrál vyrovnaný hokej, až v čase 5:47 přišla pohotová dorážka Matušíka, který po přihrávce Voříška zakončoval do odkryté klece – 0:1.
Severočeši se snažili oklepat z rychlého úderu, ale více střeleckých příležitostí bylo k vidění z holí Kohoutů. Domácí se prezentovali spíše častou aplikací prvku nazvaným zakázané uvolnění. Nezáživný hokej doprovázený řadou nepřesností a symbolickými střeleckými pokusy pokračoval i po přelomení poloviny třetiny. Domácí přesto trochu navýšili útočné aktivity, ve 13. minutě pálil těsně nad hned po buly Polanský. K vážnému ohrožení Francouzova území došlo také v 16. minutě, kdy ujeli domácí ve 2 na 1. Pražák přihrával z pravé strany a Knyazev se forehandem snažil zavěsit, avšak trefil pouze rameno brankáře. Tábor zakončil první část hry tvrdou dělovkou Černého od modré v 18. minutě, po které Hronek dlouho hledal puk ve své výstroji.

Na bezmocnost Kadaně odpověděl Tábor další brankou

Prostřední dvacetiminutovka začala ve viditelně větším nasazení z obou stran. Kadaň se tlačila do útoku a hokejisté v modrých dresech kontrovali nebezpečnými brejky. V 25. minutě měl Hronek nadmíru práce po několika tečovaných střelách hostů. V čase 24:48 si hosté předchozí šance vynahradili. Po asistenci Padělka najel z pravé strany před brankoviště Kudrna a bekhendem trefil přesně k tyčce – 0:2.
Bezzubost Kadaně pokračovala i během její pozdější přesilovky, ve které takřka nevystřelila. Až po návratu hříšníka v 29. minutě vyslal svižný pozdrav opoře hostů Malát. Když se Kohouti ubránili téměř totožně další početní převaze, převzali ochotně útočnou taktovku a po závaru před Hronkem míjel kotouč jen těsně brankovou čáru. Vlastní nedisciplinovaností se hosté připravili o možný tlak v dalších minutách, avšak ani Kadaň nedokázala významně ohrozit svatyni Kohoutů. Když v 36. minutě šli za katr Severočeši, hned bylo před Hronkem rušno. Střely od modré měly patřičnou razanci, nikoli však přesnost. Závěr dějství se nesl ve znamení neškodné útočné snahy Kadaně, která již úspěšně završila 120 minut bez vstřelené branky.

Hrát jen 10 minut ze zápasu nestačí

Už 42. minuta nastínila, jaký bude průběh závěrečné třetiny. Kadaň mírně otevřela zadní vrátka, která jsou přímo branou k brejkům. První z nich předvedl Nedorost, kdy ostře pálil mimo. V čase 43:02 se na druhé straně Kadaň vrátila do hry v početní výhodě. Boušek zavezl kotouč do pásma, přenechal jej Klozovi, který vymetl šibenici po střele švihem z pravého kruhu – 1:2.
Severočeši byli úspěšným zásahem povzbuzeni, což dokazovali zvýšenou přítomností před Francouzem. Na druhou stranu je nutno zmínit, že Táborští nezůstávali v ničem pozadu, své útočné výpady vytvářeli ze zabezpečené obrany. Jako nůž máslem prošel kadaňský útok obranou hostí až v čase 49:36 kdy Gombár propálil od modré naprosto vše – 2:2. Body za asistence si připsali Polanský se Šípem.
Poslední hřebíček do rakve domácích přišel v čase 55:49 kdy se po vyhraném buly naprosto přesně trefil do horního růžku Nedorost a zlomil tak veškeré naděje domácích na bodový zisk. Tábor si už jen bez pohlídal psledních pár minut, protože na trestné lavici seděl Balázs a domácí se ve čtyřech už na odpor nezmohli.
Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Ohlasy se z technických důvodů neuskutečnily.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM