Kadaň ochutná ve Vrchlabí těžký oříšek od Krakonoše

Jakub Coufal | 06.10.2009 | |

Kadaň ochutná ve Vrchlabí těžký oříšek od Krakonoše

Kadaň po sobotním udolání Panterů zajíždí v rámci dalšího kola na led Vrchlabí, které zatím hraje se stabilní formou. Soupeř hokejistů z královského města má přesně dvojnásobný počet bodů v tabulce a nachází se na 7. místě. Pokud Kadaňští chtějí pomýšlet na podobné příčky, měli by nutně bodovat. Přeci jen bodové rozdíly ve středu tabulky začnou brzy stále více narůstat. Recept na Vrchlabské je jasný, zodpovědná obrana, velké nasazení a využívání šancí. Duel začíná ve středu 7. října od 18:00 ve Vrchlabí.

 

Kádr Vrchlabí:

Pokud se podíváme na nejvýznamnější hráčské přesuny během letní přestávky, určitě bude zapotřebí zmínit hráče jako Jana Čalouna (roční hostování z Ústí) či Kamila Tvrdka (přestup z Varů). Z dalších útočníku lze zmínit například Kubeše, Gengela či Mikšovského. Do obranných řad přišli Chatrných, Chmelíř, Ševčík a další. Co se týče posílení postu ochránců svatyně, přišlo hned duo gólmanů. Na hostování ze Slavie dorazil Brož a ze Zlína pak Biegl.

Na druhou stranu kádr Vrchlabí nebyl jen posilován. Opačným směrem se vydali Kříž s Pajičem (oba Ústí), či Petr Horčička (Beroun). Ostatní hokejisté ukončili hostování a vrátili se do mateřského klubu, jmenovitě například Krupka, Látal, Štůrala, Galvas a další.

Vstup Vrchlabských do nové sezóny:

Solidní formou zatím oplývají hokejisté z Krakonošovy zahrádky. Po 7 duelech se můžou prezentovat čtyřmi triumfy a 3 prohrami, přičemž ani jedna z nich neskončila rozdílem více než o 2 branky. Vrchlabí tak ukazuje, že i letos bude patřit k velice nebezpečným soupeřům i pro favority 1. ligy. To by mohlo potvrdit i Znojmo, které nedokázalo na ledě soupeře uhrát žádný bod. Oproti tomu Chomutov doma nezaváhal a splnil svoji povinnost po výhře 4:2. Na hráče Vrchlabí dokázali vyzrát už jen celky Jihlavy a silné Olomouce. Naopak Chrudim či Rebelové nedokázali zvítězit ani před vlastními fanoušky.

Vzájemné duely s Kadaní

Velice zapeklitým soupeřem byli v loňské sezóně Vrchlabští, kteří s černožlutými odehráli 4 duely. Asi nejhůře dopadlo hned úvodní měření sil v Kadani, kde domácí nedokázali vstřelit branku a těsně podlehli 0:1. Když se hrálo ve Vrchlabí, byli domácí lepším týmem, což potvrdili zejména prostřední třetinou, kterou vyhráli 3:1 a celý zápas posléze 5:3.

Ani další střet v Kadani nebyl zrovna slavného průběhu. Kadaňští celou dobu prohrávali prakticky stále o 2 branky, situaci zachránil až v 60. minutě Polanský, který vybojoval prodloužení a později i nájezdy, ve kterých jsme se přeci jen radovali. V posledním zápase ve Vrchlabí jsme rovněž dotahovali náskok soupeře. Prodloužení svědčí o tom, že se dotahování kroku Kadaňským dařilo, avšak tentokráte se nájezdy povedly hokejistům z Podkrkonoší.

Sestavy z posledních utkání:

HC Vrchlabí:
Biegl (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Chatrnúch - Tvrdek, Filip, Beck, Kubeš, Hubáček, Mikšovský, Urban, Čaloun, Gengel, Konečný, Zíma, Rusnák, Potůček

SK Kadaň:
Jarina (Hronek) - Ťupa, Hlubuček, Zmeškal, Szakal, Schmidt, Knyazev, Višňák, Spitzer - Kuběna, Charousek, Balázs, Gombár, Boušek, Polanský, Freiberg, Pražák, Fábry, Malát, Bauer, Stehlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM