Do Kadaně přijedou ostré drápy a špičaté tesáky

Jakub Coufal | 02.10.2009 | |

Do Kadaně přijedou ostré drápy a  špičaté tesáky

Po smolném venkovním nezdaru je třeba zapomenout na boje dávno již minulé a naopak si rozpomenout na útočný potenciál, kterým kadaňský kádr může hrozit všem prvoligovým obranám. Poslední domácí utkání skončilo jasným triumfem Severočechů a ne jinak by tomu mělo být ani v utkání s Pantery. Hosté v posledním kole udolali Havlíčkův Brod, proto přijedou určitě v bojovné a sebevědomé náladě. Na důležitosti duelu přidává fakt, že oba celky dělí v tabulce jeden bod. Kdo se posune tabulkou výše se ukáže v sobotu 3. října od 17:00 v Kadani.

 

Vstup Havířovských do nové sezóny:

Nepříliš oslnivý vstup do ligové soutěže nezažívá pouze Kadaň. Kolegové ze Slezska dokázali během šesti kol získat pouze o jediný bod více. Mimo 4 proher dokázali Panteři vytáhnout své drápy pouze jednou za plný počet bodů a ve stejném počtu duelů dokázali v prodloužení vytáhnout ostré tesáky zaručující prémiový bod. Výhra v prodloužení byla přesto velmi cenná, neboť přišla ze Znojma. Ihned poté, co po nezdarech s Chomutovem a Jihlavou klesli Havířovští na poslední místo tabulky, dokázali se jako dravé šelmy patřičně nažhavit a v domácím hnízdě udolat houževnaté Rebely.

Vzájemné duely s Kadaní:

Hned 4 duely spolu odehráli oba nadcházející soupeři v loňské sezóně. Napoprvé se utkání uskutečnilo na opačném konci republiky. Panteři tenkrát do 6. kola nezaváhali, až přijeli na vizitu Severočeši. Hrál se rychlý hokej, ve kterém se Kadaňští dostali do vedení brankou, kterou v početní výhodě vsítil Indra. Ve třetí části si domácí vytvořili tlak a deset minut před sirénou se jim podařilo vyrovnat. Na řadu přišlo prodloužení, ve kterém Boušek v početní výhodě zajistil druhý bod pro Kadaň.

Po zisku bodů z úvodního zápolení vstupovala Kadaň s nemenšími ambicemi i do domácího měření sil. Kadaňští byli od úvodních minut aktivnějším celkem, což potvrdili i počtem vstřelených branek. Pantery často srážela vlastní nedisciplinovanost a střelecká lekce z produktivity Severočechů, kteří se dočkali dlouho očekávaného prolomení kletby domácích zápasů a přesvědčivě vyhráli nad Havířovem 5:1.

V utkání, ve kterém šlo z hlediska zisku bodů o hodně Kadaňští výborně začali, vedli dokonce o dvě branky. Domácí se však nepoložili, bojovali. Černožlutí doplatili na častá vyloučení, soupeř se vrátil do hry gólem v početní výhodě. V poslední minutě domácí odvolali gólmana, sudí jim přidal bonus v podobě přesilové hry a černožlutí tak ve druhém zápase za sebou přišli o tři body v poslední minutě. V prodloužení za stavu 2:2 branka nepadla a v samostatných nájezdech uspěl pouze jeden střelec a to na straně Panterů.

V posledním kole 1.ligy došlo k přímému souboji o konečné desáté místo v základní části. Hosté se dokázali ujat vedení. Domácí si z pozdějšího tlaku vynutili dvojnásobnou přesilovku, ve které Boušek vyrovnal. V normální hrací době se nerozhodlo, zápas gradoval v prodloužení, ve kterém rozhodl gólem na 2:1 jako správný kapitán Kajer.

Sestavy z posledních utkání:

HC Havířov Panthers:
Čech (Strmeň) - Zientek, Klimeš, Tesařík, Krisl, Vajda, Hoďa, Falter - Bursík, Moravec, Smejkal, Červenka, Velecký, Szabo, Brynecký, Zeliska, Říčka, Haas, Seman, Sikora

SK Kadaň:
Jarina (Hronek) - Ťupa, Hlubuček, Višňák, Szakál, Schmidt, Knyazev, Zmeškal - Stehlík, Kuběna, Charousek, Balász, Gombár, Boušek, Polanský, Malát, Bauer, Fábry, Freiberg, Kadlec, Indra

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM