Do Kadaně přichází pětice chomutovských hokejistů. Mezi nimi i zkušený obránce Martin Ťupa

David Nováček | 24.08.2009 | |

Do Kadaně přichází pětice chomutovských hokejistů. Mezi nimi i zkušený obránce Martin Ťupa

K a d a ň - Hned pětici hokejistů přivítá ve svém mužstvu trenér Leo Gudas. Z partnerského mužstva Chomutova přichází do Kadaně čtyři útočníci a jeden velezkušený obránce. Černožlutý kadaňský dres obléknou od začátku sezóny forvardi Malát, Fábry, Pék a Mužík. Posilou zadních řad se stane zkušený obránce Martin Ťupa.

 

Zatím čtyři útočníci a jeden obránce museli opustit chomutovskou základní sestavu. Po prvním zúžování soupisky zůstal pomyslný černý Petr v rukách útočníků Maláta, Fábryho, Péka, Mužíka a obránce Ťupy. Všichni se přesunuli do partnerského klubu SK Kadaň, kde zahájí prvoligový ročník.

Útočníci Martin Malát a Branislav Fábry působili v Kadani již na konci loňské sezóny. A bodově i herně táhli Černožluté v prvním kole playoff. Oba si tehdy ve čtyřech odehraných utkáních proti Hradci Králové připsali čtyři body a vedli klubové statistiky produktivity.

Slovenský útočník Lukáš Pék přišel v létě do Chomutova s tím, že se pokusí probojovat do základní sestavy Severočechů. To se mu zatím nepovedlo a trenéři mu chtějí dát více prostoru v sousední Kadani. Stejným směrem putuje i mladý Jakub Mužík, který bude současně působit i v juniorském týmu Chomutova.

Zejména vinou několika zranění v letní přípravě se do Kadaně stěhuje také zkušený obránce Martin Ťupa. Ten se v letním období zranil a neprošel s mužstvem kompletní přípravu. Nejprve ho potkalo nepříjemné zranění oka, pak dokonce musel podstoupit operaci poraněného kotníku. Osmatřicetiletý zadák tak zahájí novou sezónu v kadaňském dresu.

Žádný z těchto hráčů nemá cestu zpátky do chomutovské sestavy uzavřenou. "Trenéři se takto rozhodli, nicméně každý z těchto hráčů se kdykoliv může zařadit zpátky do chomutovské sestavy. V letošním roce bychom chtěli obecně více využívat možnosti, které nám partnerství s Kadaní nabízí," řekl mluvčí chomutovského klubu David Dinda.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM