Kadaň se v prvním přípravném zápase střetne s Orenburgem

Michal Slavík, Karel Psohlavec | 03.08.2009 | |



Hokejisté SK Kadaň se letos poprvé představí v přípravném utkání. V úterý od 17:00 vyzvou v Ostrově nad Ohří Gazprom Orenburg, který nastupuje v druhé nejvyšší ruské soutěži. Hokejisté Kadaně vstupují do přípravy zostra, hned zítra je čeká utkání v Klásterci nad Ohří a ve čtvrtek pak v Chomutově.

 

Představujeme soupeře

Město Orenburg leží na řece Uralu a je administrativním centrem Orenburské oblasti, v současnosti zde žije něco málo přes půl milionu obyvatel.

Ruští carové začali plánovat vybudování hraniční pevnosti na jižním Uralu v oblasti jménem Orenburg v první polovině 18. století. Orenburg se brzy stal důležitým obranným střediskem proti kazašským nájezdníkům. Po začlenění střední Asie do ruského impéria se stal Orenburg obchodním centrem na důležité železnici spojující střední Asii a Sibiř s evropským kontinentem. V současnosti je ekonomika města závislá především na těžbě a zpracování zemního plynu a ropy, o čemž mnoho vypovídá i jméno hlavního partnera místního hokejového klubu.V minulé sezoně již Orenburg nastupoval v druhé nevyšší soutěže Ruska (Vysshaya Liga) a v její centrální divizi obsadil předposlední desáté místo.

V týmu soupeře zřejmě neuvidíme žádného z českých krajánků, přestože se v minulých sezonách se jich v Orenburgu vystřídalo hned několik. Rusy před dvěma lety v Dolní Kamenné vedl Jiří Čelanský, do sezony 2008/09 pak nastoupili pod vedením Zdeňka Vojty, bývalého kouče Liberce či Kladna. Sezonu v Orenburgu načali rovněž obránce Robert Pospíšil a bývalý útočník Karlových Varů Tomáš Chlubna. Ani jeden z českých zástupců se však v klubu konce ročníku nedočkal, podobně se vedlo i slovenskému brankáři Martinu Kučerovi. Zajímavostí je, že týmu v průběhu sezony vypomáhal brankář Vadim Želobňuk, opora Ruska na letošním juniorském mistrovství v Ottawě, která ve čtvrtfinále vychytala naše mladíky.


Orenburg hrál s Karlovými Vary

Během soustředění v České republice odehráli hokejisté Orenburgu přípravný zápas proti Karlovým Varům, který Západočeši vyhráli vysoko 6:3.

HC Energie - Gazprom Orenburg 6:3 (1:2, 0:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 1. Dej (Čutta), 43. Zaťovič (Prošek, Skuhravý), 43. Budínský, 54. Zucker, 56. Skuhravý (Kumstát), 59. Budínský (Brňák) - 7. Tokarev (Vafin), 20. Sursov (Agejev, Kalimulin), 23. Artěmov.
Sestava Orenburgu: Nugumanov - Ageev, Artemov, Bets, Vafin, Galfanov, Zaitsev, Kalimullin, Kuzněcov, Lange, Rizaev, Sergeev, Smirnov, Sursov, Tokarev, Fattakov, Fedorov, Kharitonov, Polák, Dvorjak


Webové stránky soupeře

http://hcgazpromogu.ru

Zdroj: www.hockeyarchives.info, www.hokej.cz, hcgazpromogu.ru, www.wikipedia.org, www.hokejkv.cz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM