Lukáš Hronek: Chci Kadani pomoci k co nejlepším výsledkům

Ondřej Kubát | 29.05.2009 | |

Lukáš Hronek: Chci Kadani pomoci k co nejlepším výsledkům

K a d a ň – Novou posilou se mohou pochlubit hokejisté prvoligové Kadaně. Na roční hostování zamířil z Komety Brno na sever Čech gólman Lukáš Hronek. Brankář, který odchytal v nejvyšší soutěži 125 utkání především za Slavii Praha a zúčastnil se i světového šampionátu osmnáctiletých a dvacetiletých, loni nechytal kvůli vážnému zranění kolene. „Od července ale budu stoprocentně připravený na led,“ říká hráč, který zítra oslaví sedmadvacáté narozeniny.

 

Hronek se tak hned přidal ke kadaňským a chomutovským gólmanům, kteří se společně připravují na nadcházející sezónu: „Tak proběhla nějaká jednání přes mého agenta pana Hamala. Dohodli jsme se na roční smlouvě. Bylo to docela v pohodě,“ popsal svůj příchod do Kadaně. Lukáš Hronek změnu působiště plánoval: „Tak já po tom, jak se ke mně vedení Komety zachovalo, jsem i počítal s tím, že v Kometě působit dál nebudu,“ řekl.

Brankář, který mimojiné hájil v nejvyšší seniorské soutěži svatyni Slavie Praha, Dukly Jihlava nebo Litvínova, je se svým novým působištěm spokojený: „V současné době, kdy jsem sezónu kvůli svému zranění nechytal, jsem určitě nečekal, že mě osloví někdo z extraligy. Já jsem hrozně rád za to, že jsem tu šanci v Kadani dostal. Doufám, že budu v Kadani platný hráč a pokusím se tam podávat co nejlepší výkony. Samozřejmě všechno záleží na mém kolenu. Aby bylo v pořádku,“ dodal.

Lukáš Hronek loni v Brně nechytal. Musel na operaci s kolenem a rozhodně mu nebylo do zpěvu. „Doktor Holibka, který mě operoval, říkal, že od července budu stoprocentně připravený na led. Takže v současné době trénuji na 70 %. Ale ještě nemůžu dělat úplně všechno,“ vysvětlila nová akvizice v dresu černo-žlutých.

Do přípravy se proto Hronek zapojuje postupně. Na své koleno musí být opatrný. „My jsme se dohodli, že v pondělí a úterý budu trénovat. Tady to funguje tak, že gólmani Kadaně a Chomutova trénují spolu. Já budu trénovat v to pondělí a úterý s nimi, zbytek týdne budu chodit na rehabilitaci. Ve středu a v pátek chodím do Letňan k Františku Kučerovi na led, takže budu na ledě ještě další dny,“ shrnul Hronek svou přípravu na novou sezónu. Na soustředění na kola tak stejně jako ostatní gólmani nepojede.

Už v pondělí se Lukáš Hronek setkal s novým trenérem Kadaně Leo Gudasem. „V pondělí, jak kluci byli v tělocvičně, tak jsme už spolu mluvili. Popovídali jsme si,“ řekl. Hronkovy cíle v následující sezóně jsou tedy jasné „Dát se po těžkém zranění do pořádku. Dostat se co nejrychleji do formy a pomoci Kadani k co nejlepším výsledkům,“ odpověděl. Kadaňští fanoušci se tak mohou těšit na dalšího kvalitního gólmana.


Lukáš Hronek ještě v dresu Komety Brno. FOTO: hc-kometa.cz.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM