potvrdil informaci předseda představenstva Bc. Jaroslav Veverka." />

Kadaň už našla nového kormidelníka. Hlavním trenérem se stal bývalý vynikající obránce Leo Gudas

Tisková zpráva | 04.05.2009 | |

Kadaň už našla nového kormidelníka. Hlavním trenérem se stal bývalý vynikající obránce Leo Gudas

K a d a ň - Hokejová Kadaň našla svého nového lodivoda! V následujícím prvoligovém ročníku povede severočeský klub Leo Gudas. V minulosti vynikající reprezentační obránce působil v uplynulé sezóně v Mladé Boleslavi jako asistent hlavního trenéra. "S panem Gudasem jsme se o víkendu definitivně dohodli na spolupráci. Jeho asistentem zůstane Jiří Rech," potvrdil informaci předseda představenstva Bc. Jaroslav Veverka.

 

Původně se do Kadaně měla stěhovat kompletní exchomutovská trenérská dvojice Pešout - Rech. Nakonec však z tohoto dua zůstal pouze brněnský rodák Jiří Rech. Jeho kolega Martin Pešout nečekaně své domluvené angažmá zrušil, z rodinných důvodů své působení na severu Čech ukončil a následně podepsal smlouvu ve slovenské Skalici, kde bude vykonávat funkci asistenta hlavního trenéra. Letní přípravu tak zahájil Jiří Rech sám a vedení klubu okamžitě hledalo nového hlavního trenéra.

Po několika jednáních kývnul na kadaňskou nabídku bývalý vynikající obránce, brzy čtyřiačtyřicetiletý Leo Gudas. Ten v uplynulé sezóně působil na lavičce extraligové Mladé Boleslavi jako asistent.

Gudas má za sebou bohatou hráčskou kariéru. Narodil se v Bruntále, v 70. letech však začínal s hokejem v Liberci, kde až do roku 1982 také hrál. Poté zakotvil na osm let ve Spartě Praha (s dvouletou přestávkou v době vojny v Dukle Jihlava B a v Dukle Trenčín) a následovalo několik dalších, většinou zahraničních „štací“: Jyväskylä (Fin.), Hedos Mnichov (Něm.), EHC Biel (Švýc.), Oslo Spektrum Flyers (Nor.), Kometa Brno, Troja Ljungby (Švéd.), Augsburg Panthers (Něm.), Heilbronn Falcons (Něm.), Berounští Medvědi.

V Berouně také následně odstartoval svoji trenérskou kariéru. Jako asistent se Gudas podílel na prvoligové finálové účasti Středočechů v sezóně 2003/04. Následně působil po boku Slavomíra Lenera v pražské Spartě, v posledních letech pak v Mladé Boleslavi.

Jako aktivní hokejista se Leo Gudas účastnil pěti světových šampionátů a zimních olympijských her v Albertville. Doma ho hřejí čtyři bronzové medaile z MS a další z olympiády. Na nejcennější kov nikdy nedosáhl. „Žádná zlatá generace jsme v té době nebyli. Já jsem takový sběratel bronzu,“ smál se Gudas při jednom z rozhovorů před několika lety. Za reprezentační tým odehrál 106 zápasů a vstřelil 13 gólů. Dvakrát se radoval také ze zisku mistrovského titulu českolovenské ligy. V dresu Sparty Praha slavil v letech 1989/1990 a 1992/1993.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM