Hradec poslal Kadaňské na dovolenou

Jakub Coufal | 06.02.2009 | |

Hradec poslal Kadaňské na dovolenou

K a d a ň - Do dalšího vzájemného zápasu vstupovali domácí s cílem vrátit sérii znova do Hradce. Dle očekávání se hrál vyrovnaný hokej. Vadou na kráse byla možná přílišná opatrnost týmů a z toho pramenící nevelký počet vyložených šancí. Energetici působili po většinu utkání aktivnějším dojem, což dnes potvrdili také brankami. Naopak nedostatek štěstí v koncovce dnes připravil Kadaňské o výraznější úspěch. Kadani tak skončila sezóna po prohře 2:4 a konečném stavu série 1:3.

 
4.kolo, pátek 6.2.2009
Sportovní klub Kadaň - Královští lvi Hradec Králové  2:4  (0:0, 1:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Rudovský (Szakal, Malát), 49. Fábry (Freiberg) - 23. Pazdera (Nedorost, Filip M.), 30. Kubišta (Nedorost, Filip M.), 31. Fořt (Roubík, Kadlec), 39. Volráb (Hendrich). Rozhodčí: Jebavý, Jílek - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 10:9, navíc Hruška (HKR) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 640. Střely na branku: 41:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Sportovní klub Kadaň: Štěrba - Szakal, Boguský, Spitzer, Višňák, Kocek, Mašek, Chyba, Rudovský, Zika, Malát, Boušek, Stehlík, Kajer, Fábry, Rybecký, Freiberg, Pražák, Kůs, Ton, Novák
Královští lvi Hradec Králové: Luňák - Filip L., Karlíček, Burian, Hendrich, Pazdera, Zápotočný, Sláma, Lesák, Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Kubišta, Filip M., Nedorost, Jindřich, Moskal, Suchý

Komentář k zápasu

Vyrovnaná třetina branku nepřinesla

Vedoucí tým série od prvních minut nechtěl nic ponechat náhodě a vehementně se tlačil do útoku. Po jedné z kombinací byl blízko brance Volráb, avšak nastřelil pouze dobře postaveného Štěrbu. Kadaň se na dostřel Luňákovi dostala ve 4. minutě, když Višňák střílel z dobré palebné pozice mezi kruhy. Na začátku 8. minuty po delší odmlce útočných řad obou táborů se za obranu Hradce šikovně vecpal Rudovský, který trefil boční spojnici branky.
Ve 12. minutě hráli Severočeši přesilovku, ve které si hosté málem srazili sami puk do branky. Podle očekávání se hrál opět vyrovnaný hokej doprovázený soustředěnou obranou. V 15. minutě byla k vidění zřejmě největší šance dosavadního průběhu. Před osamoceným Štěrbou kličkoval Kubišta, avšak neokázal optimálně zakončit. Hradečtí pokračovali následným tlakem, který byl podpořen početní výhodou. Protože se žádný z celků ve zbytku třetiny gólu nedočkal, odcházelo se do kabin za nezměněného stavu i přesto, že v samém závěru sehrál Rybecký se Stehlíkem pohlednou kombinační akci, při které druhý jmenovaný nezasunul puk pod ležícího Luňáka.

Prostřední třetina nasměrovala hosty k vítězství

Počáteční nápor Hradce v prostřední třetině přibrzdilo oslabení. Přesto to byli Energetici, kdo v nerovném počtu zahrozili. Nejprve v početní nevýhodě ujel Kubišta, aby o chvíli později využili hosté přesilovku. V čase 22:29 po přihrávce Filipa nastřelil puk Nedorost a před Štěrbou šikovně tečoval Pazdera - 0:1.
V čase 25:27 se rozsvítilo červené světlo i za Luňákem. Kadaň využila přesilovou hru, když po několika přihrávkách na modré čáře nastřelila puk do brankoviště, kde se ho ujal Rudovský, jenž pohotově objel branku a zasunul. Asistence si připsali Szakal a Malát – 1:1 .
V 30. minutě byli Severočeši blízko další brance. Jmenovitě Rybecký nedokázal využít nabídnuté příležitosti. Protože Kadaň šancí opovrhla, trestal na druhé straně z protiútoku Hradec. Nájezd 2 na 1 zakončil po přihrávkách Filipa a Nedorosta pohotově Kubišta1:2. Čas 30:47 a další brankový záznam. Po nastřelení Roubíka nedokázal Štěrba udržet puk a z následné dorážky se radoval Fořt - 1:3
V 33. minutě dostala Kadaň možnost návratu do zápasu, ale početní výhodu nevyužila. V 37. minutě to byl naopak Hradec, kdo v početní převaze mohl vsítit další branku. Po svírajícím tlaku musela několikrát řešit situaci domácí opora v masce. O chvíli později se ještě snažil na druhé straně dorazit do prázdné branky z těžkého úhlu Freiberg. V čase 38:52 došlo ke zvýšení skóre na 1:4. Ve vlastním oslabení se Východočeši dostali do přečíslení a nabídnutou šanci s přehledem využili. Z gólu se radoval po asistenci Hendricha Volráb.

Hradec si náskok s přehledem pohlídal

Začátek poslední dvacetiminutovky se nesl ve vyrovnaném duchu. Oba celky působily smířeně s průběhem klání a nikam se nehrnuly. Tu a tam se některý z útoků dostal na dostřel brankového území, avšak veškeré naděje končily buď na nepřesných kombinacích či na dobře chytajících ochráncích svatyní. Po dlouhém období klidu ujel ve vlastním oslabení po přihrávce Freiberga Fábry a střelou k levé tyčce nekompromisně snížil v čase 48:31 - 2:4.
Pokud chtěla Kadaň myslet na zvrat zápasu, sama se hned připravila o drahocenný čas vlastní nedisciplinovaností, když hráčská lavice dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Hradec nestihl v přesilové hře nic kloudného vymyslet a tak se mohli černožlutí pokusit koncentrovat na závěrečný nápor. V 53. minutě si na Luňáka sjížděl z mezikruží Rudovský, ale dokázal napálit puk pouze do masky brankáře. V 54. minutě ujeli na druhé straně 3 Hradečtí na 1 obránce, ale akci překombinovali.
V závěru zápasu byla o něco aktivnějším týmem Kadaň, avšak hokejistům obou táborů již očividně docházeli síly, které by byly potřeba k nadějným akcím. Utkání se dohrálo v poklidném duchu, Hradec si užíval postup do další fáze play-off po výhře 2:4.
Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (trenér Hradec): Dnes se nám podařilo proměnit vytvořené šance. Na obou stranách bylo hodně vyloučených, vítězství jsme si podle mě zasloužili. Po celý zápas jsme byli jasně lepší a měli i další vyložené šance. Zbytečně jsme si to ke konci zkomplikovali trochu nezodpovědnou hrou v přesilovce. Jinak si myslím, že kluci šli za vítězství a podali výborný výkon.
Milan Černý (trenér Kadaň): Nezopakovali jsme tak docela výkon ze včerejška. Dnes byl zřetelněji vidět rozdíl v postavení týmů v tabulce. Nehráli tak dobře, ještě jsme se pokusili o jakýsi závěr, ale srazilo nás zbytečné vyloučení. Ukázalo se, že někteří hráči v obraně již byli moc přetěžovaní, hráli víc než normálně. Na druhou stranu jsme chtěli odehrát vše důstojně, odešlo nám 11 hráčů, jeden centr marodil. Věděli jsme, že v téhle sestavě to lehké nebude, ale nakonec jsme ani v jednom zápase nepropadli. Určitě jsme tedy alespoň usilovali, i když bylo vidět méně kvality. Sérii nakonec vyhrál lepší soupeř.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM