Hradec se ujímá vedení v sérii, poráží Kadaň 4:1

Miroslav Lučan | 02.02.2009 | |

Hradec se ujímá vedení v sérii, poráží Kadaň 4:1

Kadaňští odjeížděli do Hradce Králové s úmyslem potrápit domácí hokejisty. Neměli co ztratit, mohli pouze překvapit. Úvod utkání začal velice slibně, naskytla se přesilová hra, kadaňští vstřelili branku, ale sudí gól pro údajné přerušní neuznal. V první třetině se hrál velmi pohledný hokej, ale černožlutí zřejmě urazili hokejové štěstí, když nevyužili čtyři přesilové hry. To poznamenalo zbytek utkání. Ve polovině utkání byli aktivnější hradečtí a šli po zásluze do vedení. Kadaňským se přestala dařit kombinace a do přestávky obdrželi ještě dvě branky. Ve třetí části si zkušenější domácí hlídali vedení, nikam se nehnali. Deset minut před sirénou snížil Stehlík, kadaňští ožili, ale několik šancí nedokázali využít. Hradec čtyři minuty před koncem využil otevřené obrany a pojistil si vedení. Poté se utkání již pouze dohrálo. Hradec Králové se ujal vedení v sérii, která pokračuje v úterý 3.2.2009 znovu na hradeckém stadionu.

 
1.kolo, pondělí 2.2.2009
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  4:1  (0:0, 3:0, 1:1)
Branky: 29.Koudelka (Hendrich, Hruška), 34.Hruška (Koudelka), 38.Kadlec (Fořt, Táborský), 56.Koudelka (Hruška, Volráb) - 52. Stehlík (Kajer).
Rozhodčí: Fraňo, Souček - Špringl, Arazimová.
Vyloučení: 8:6.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1942.
Střely na branku: 59:29.
Průběh utkání: 0:0,3:0,3:1,4:1.
Královští lvi Hradec Králové: Koutský (Luňák) - Karlíček, Táborský, Hendrich, Burian, Zápotočný, Lukáš Filip, Sláma, Pazdera - Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Nedorost, Martin Filip, Suchý, Jindřich, Kubišta, Moskal.
Sportovní klub Kadaň: Štěrba (Tichý) - Szakál, Kramár, Zmeškal, Višňák, Mašek, Kocek, Boguský - Fábry, Zika, Malát, Boušek, Rudovský, Kajer, Stehlík, Rybecký, Freiberg, Novák, Kůs, Ton, Pražák.

Komentář k zápasu

Hosté vstoupili do utkání o něco aktivněji a hned v samotném úvodu si zahráli dvě přesilové hry. Žádnou větší šanci si ale nevypracovali. Ba naopak. Milan Karlíček našel na druhé straně hřiště volného Jaroslava Roubíka, ale ten ve slibné pozici minul. Krátce po skončení přesilové hry měl hradecký kapitán další šanci, ale brankář Štěrba skvěle zasáhl vyrážečkou. Prestože Hradec hrál v první třetině pětkrát v oslabení, byl na ledové ploše mnohem aktivnější. Dalším, kdo mohl otevřít skóre byl Patrik Fořt, ale na hostujícího brankáře také nevyzrál. V 15. minutě mohli udeřit také hosté. Petr Freiberg měl před sebou odkrytou bránu. Ve skórování mu však zabránil Vladislav Koutský efektivním skokem.

Po bezbrankové první třetině se fanoušci konečně gólů dočkali. Ten první padl v čase 28:19, když Martin Koudelka poslal Hradec do vedení pěknou tečí. Při druhé brance se Koudelka ocitl v roli nahrávače. Kotouč nádherně předložil Janu Hruškovi, který se v koncovce nemýlil. Trefil přesně levý růžek kadaňské svatyně. Ještě do přestávky se také prosadila první pětka domácích. Patrik Fořt našel v dobré pozici Jiřího Kadlece. Ten střelou mezi betony Štěrby upravil skóre na 3:0. Za tohoto stavu se také odcházelo do šaten.

Na začátku třetí třetiny mohli domácí definitivně rozhodnout o výsledku při dvojnásobné přesilovce. Kadaň se však ubránila a stále tak živila alespoň minimální naději na úspěch. Šance se lehce zvýšila v 52. minutě, kdy Jan Stehlík proměnil perfektní přihrávku Miloše Kajera. Vykřesaná naděje hostů ovšem definitvně zhasla v čase 55:52. Martin Koudelka totiž chytrou střelou po ledě překonal Štěrbu v pondělním utkání podruhé a uzavřel tak skóre prvního osmifinále na konečných 4:1.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM