Období klidu skončilo, nastává opět čas prvoligových bojů

Jakub Coufal | 02.01.2009 | |

Období klidu skončilo, nastává opět čas prvoligových bojů

Po nejkrásnějším čase v roce přichází opět prvoligový kolotoč. Kadaň do nového roku vstoupí utkáním s nedalekým soupeřem z Mostu, který v posledních kolech neoslňoval příliš vydařenou formou. Následkem byl propad až na 13. pozici v tabulce. Oba soupeři jsou od sebe vzdáleni pouhé 3 body, což přidává ještě více na atraktivitě duelu. Který z týmů po cukroví a bramborových salátech lépe vyladil formu, bude více jasné v sobotu 3. ledna od 17:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Na Nový rok došlo ke změně v mosteckém kádru. Útočné řady regionálního kolegy opouští po půlročním angažmá Vladimír Machulda, který se vrací do Finska.

Dominantní postavou kanadského bodování je útočník Julius Šinkovič. Díky 12 brankám a 13 asistencím je prakticky nepostradatelným mužem mosteckého týmu. V útoku mu vzorně pomáhají také Budínský (8+10) či Vrtek (8+9).
Brankářskou oporou v brance by měl být Lukáš Sáblík s úspěšností nad 92%. O 2 zápasy méně odchytal Tomáš Závorka, který má na své vizitce úspěšnost přes 91%. Je tedy také nedílnou součástí celku z Mostu.

Odehraná utkání v lize

Nepříliš vydařený konec roku zažili hokejisté Mostu. V předvánočním období si připsal regionální soupeř pouze výhru proti Porubě, poslední 2 duely roku s Třebíčí a Olomoucí prohrál. Most tak do nového roku vstupuje s odhodláním návratu na pozice, které zajišťují vyřazovací boje.

Vzájemná utkání

Důležitý regionální souboj byl k vidění v Kadani v rámci 14. kola 1. ligy. Domácí po vydařeném výkonu v Olomouci byli odhodlaní naplno bodovat také v zápase s krajským kolegou z Mostu. Kadaňští byli po většinu klání aktivnějším týmem, ale lépe střílejícím celkem se stali Mostečtí. Svižný hokej tak přinesl triumf Mostu poměrem 0:2.

Odveta se Kadani povedla dokonale. S vidinou možného prodloužení série bez prohry na 5 klání zajížděli Kadaňští na nedaleký led do Mostu. Hosté se hned od začátku prezentovali aktivní hrou, kterou dávali jasně najevo, že se bodového přídělu jen tak nevzdají. Po celý zápas aktivnější černožlutí nepustili nastolené vedení z ruky a zaslouženě směřovali za triumfem 2:4.

Sestava z posledního utkání

Sáblík (Melichar) - Charousek, Hlubuček, Schmidt, Stříteský, Poživil, Lomička, Nosek, Panuška - Bednařík, Budínský, Machulda - Havlůj, Nedrda, Urban - Přeučil, Zíma, Bauer Jan - Sláma, Mach
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM