Ústečtí Lvi si už brousí drápy na Kadaň

Jakub Coufal | 25.11.2008 | |

Ústečtí Lvi si už brousí drápy na Kadaň

Se snahou o překvapivý výsledek zajíždí Kadaňští na led krajského kolegy z Ústí nad Labem. Lvi plně dostávají svému jménu a pohybují se na vrcholu 1. ligy. Ambiciózní celek se veze na vlně výher a proti Kadani určitě nebude chtít ztratit byť jen jediný bod. Kadaňští, naopak povzbuzeni ziskem 2 bodů z Třebíče po velkém morálním výkonu, nemají v krajském městě co ztratit. Boj se snahou o překvapivý výsledek začne ve středu 26. listopadu od 18:00 v Ústí nad Labem.

 

Aktuální stav kádru

Dalo by se říci, že Ústí se nachází přesně tam, kde ho všichni příznivci severočeského klubu chtějí vidět. Bez výraznějších zaváhání proplouvají Lvi prvoligovou sezónou a zároveň se drží na špici bodového hodnocení. Nedávná série čítající 11 utkání bez prohry sice skončila, ale Ústečtí okamžitě nasadili k další vítězné šňůře, která se nyní skládá ze 4 triumfů v řadě. Hokejisté Ústí tak jdou jasně za svým cílem, postoupit do play-off z co nejvyšší možné pozice. Ve vyřazovacích bojích se poté ukáže, jestli bude sezóna považována za úspěšnou.

Jasným králem bodovacích statistik je Martin Šagát, který nasbíral úctyhodných 25 kanadských bodů za 13 branek a 12 asistencí. O postu nejlepšího střelce je tak jasno, ale o pozici nejúspěšnějšího nahrávače se zmíněný hokejista dělí s dalším kolegou z útoku. Je jím Rastislav Špirko, který má o 2 brankové zápisy méně.
Jeničkou mezi tyčemi je velká opora Dušan Salfický. Úspěšnost přes 92,5% a průměr kolem 2 branek na zápas z něj dělá velký postrach všech prvoligových útoků. Do branky se občas podívají i Zdeněk Orct či Martin Volke.

Odehraná utkání v lize

O formě Ústí netřeba pochybovat. Jak už bylo zmíněno, nedávná série více než 10 výher v řadě je nepřehlédnutelnou vizitkou dobré formy Lvů. Těžko budeme hledat výrazné výpadky v týmu. Pokud pomineme o něco vyšší prohru s Chomutovem v úvodu sezóny, tak veškeré ztráty Ústeckých přišly po velkém boji, což dokazuje vždy vyrovnané skóre. Naopak se Lvi nestydí zatnout do soupeře své ostré drápy, o čemž se přesvědčila například Poruba či Jihlava – oba duely skončily rozdílem 7 branek.

Vzájemná utkání

Úvodní měření sil na ledě Kadaně začalo možná překvapivě lépe pro domácí hráče. Už v 9. minutě vedli 1:0. Poté ale hosté zařadili na vyšší rychlost a zbytek klání jasně ovládli. Za stavu 1:5 už Kadaňští pouze korigovali na konečných 2:5.

Sestava z posledního utkání

Volke - Klobouček, Zeman, Bolf, Tůma, Němeček, Pojkar, Novotný - Šagát, Dragoun, Sklenička, Heřman, Pazourek, Prorok, Látal, Špirko, Šaffer, Kloz, Hanzl, M. Novák
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM