Filip Seman. Ve 28. minutě zvýšil Petr Jíra. Těsně před druhou přestávkou se z úniku prosadil Jiří Charousek. Poslední třetinu začali lépe hosté z Mostu. V 42. minutě byl faulován Čurilla a sám proměnil nařízené trestné střílení. V závěru se dvakrát prosadili domácí. Nejprve se trefil Zdeněk Ondřej a necelou minutu před koncem zápasu si připsal branku bek Roman Prošek." />

Kadaň veze důležité body z Třebíče

Matěj Hráček, Lukáš Rousek, Miroslav Lučan | 22.11.2008 | |

Kadaň veze důležité body z Třebíče

Utkání 26.kola se pro kadaňské nevyvýjelo příliš dobře. První třetinu byli domácí jednoznačně lepší, do kabin odcházeli s dvoubrankovým vedením. V polovině utkání třebíčtí vedli již 5:1, černožlutí se však nevzdali a trpělivě čekali na příležitost. Postupně vyrovnali hru a později i skóre. V poslední minutě prohrávali Severočeši o branku, při power-play SZAKAL dokázal v tlaku vyrovnat. V prodloužení se nerozhodlo, na řadu přišly nájezdy, v nichž se dvakrát trefil BALÁZS a rozhodlo o zisku dvou bodů pro SK Kadaň za vítězství po samostaných nájezdech 6:7sn. Dvě branky v utkání vstřelil i DERFLER.

 
26.kolo, sobota 22.11.2008
SK Horácká Slavia Třebíč - Sportovní klub Kadaň  6:7sn  (3:1, 2:2, 1:3 - 0:0 - 0:1)
Branky: 8. Klejna (Sojčík, Rákos), 15. Čech (Trončinský, Zahradník), 16. Sojčík (Rákos, Klejna), 21. Čech (Zahradník, Vrba), 26. Zahradník (Vrba), 46. Sojčík (Klejna, Obdržálek) - 9. Valský (Šíp, Kramár), 36. Derfler (Pospíšil), 39. Balázs (Derfler, Valský), 52. Zika (Kajer), 55. Derfler (Polanský, Pospíšil), 60. Szakal (Valský, Pospíšil), rozhodující nájezd Balázs.
Rozhodčí: Přikryl - Klein, Ji. Novák.
Vyloučení: 4:9, navíc Šíp (KAD) 10 minut OT.
Využití: 3:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1380.
Střely na branku: -:-.
Průběh utkání: 0:0,1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3, 6:6, 6:7.
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala - Hrbáček, Trončinský, Flamík, Kaláb, Sedláček, Havran, Sláma, Bulička - Čech, Zahradník, Vrba - Burian V., Nahodil, Staněk - Sojčík, Rákos, Klejna - Přibyl, Obdržálek, Stejskal.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Szakal, Kramár, Pospíšil, Zmeškal, Mašek, Kloz, Boguský - Valský, Šíp, Balázs - Polanský, Derfler, Zika - Indra, Rybecký, Kajer - Hartman, Ton, Chyba.

Komentář k zápasu



Třebíč, nabuzena předchozími herními úspěchy, na svého soupeře doslova vlétla. Hned ve 12. vteřině zápasu těsně přestřelil Vrba. Na konci 3. minuty měl velkou šanci domácí Čech, který dostal od Vrby podařenou příhru do jízdy, třebíčský útočník ztroskotal na betonech Hanuljaka. V 8. minutě hrála Třebíč první přesilovou hru utkání. V početní převaze se o minutu později dokázal individuálně prosadit Michal Klejna, jenž si s kotoučem najel zpoza branky až do výhodné střelecké pozice a střelou mezi betony otevřel skóre utkání. Jenže o pár okamžiků později se hosté dostali do přečíslení tři na dva a bylo vyrovnáno, finálním střelcem se stal Jakub Valský. Po chvilkové pasáži, kdy se před oběma brankami nic důležitého nestalo, přišla 15. minuta, kdy obránce Trončínský nahrál přes celou šíři útočného pásma Martinu Čechovi a proti jeho střele se kadaňský brankář přesunout nestihl. V zápětí byl za zbytečný faul vyloučen hostující Kramár a Třebíči se opět podařilo navýšit skóre. Klejna svoji přihrávkou před branku trefil projíždějícího Petera Sojčíka, od jehož brusle se kotouč odrazil do branky. I přes snahy hostů reklamovat úmyslné kopnutí, byla branka uznána.

Z prostřední třetiny uplynulo 42 vteřin, když se Zahradník dokázal uvolnit přes obránce a naservíroval přihrávku Martinovi Čechovi - nádherná hokejová akce! Třebíč vedla již 4:1. Ovšem domácí se museli mít stále na pozoru, důkazem její nepozornosti byl samostatný unik Valského, na brankáře Fialu však nevyzrál. Ve 26. minutě si při přesilové hře najel do dobré pozice domácí kapitán Petr Zahradník a nemýlil se. S hosty to vypadalo špatně. Když vzápětí Třebíčští uspokojeni svým dostatečným odskokem od soupeře nedali přesilovou hru pět na tři, dostali tuto zvýhodněnou přesilovku také hosté, byli vyloučeni dva domácí hráči zároveň. V oslabení dostal přihrávku za záda hostujících hráčů Zahradník, ale sám na brankáře trestuhodně nedal, a tak ve 36. minutě si zleva najel s kotoučem Petr Derfler. Svoji střelou doslova orazítkoval růžek Fialovy branky. O tři minuty později domácí obránci nabídli hostům další střelecký úspěch, když se jim nadvakrát nepodařilo rozehrát útočnou akci, využil zmatku před brankou David Balász.

Ve 46. minutě jel na Hanuljaka osamocený Obdržálek, ale ani nadvakrát neproměnil. Horáky tak uklidnil o pár vteřin později Peter Sojčík, jenž dokázal prostřelit ležícího hostujícího brankáře - 6:3. Třebíčští pak viditelně polevili ve hře, a to se v hokeji nevyplácí. V 52. minutě se od modré trefil Lukáš Zika. Poté se hra trochu zklidnila, k vidění bylo mnoho nepřesností. Ovšem v 55. minutě vypálil na Fialu Valský. Jeho střela sice mířila pouze do tyče, ale tam byl pohotový Petr Derfler, který skóroval do prázdné branky. Domácím nepomohl ani oddechový čas. V 57. minutě se střelec poslední branky hostů rozjel osamocený proti domácímu gólmanovi, tentokráte zvítězil muž v masce. Necelou půl minutu před koncem se však stalo to, oč si domácí hráči žádali téměř celou poslední třetinu, vyrovnání. V power play prostřelil Fialu Martin Szakal.

V prodloužení měli více ze hry domácí, několikrát nebezpečně ohrozili hostující klec, leč marně. Vítěze muselo určit až trestné střílení.

Za domácí se trefil Obdržálek a za hosty Balász. Vítěze musela rozhodnout náhlá smrt. Opět si kotouč postavili stejní borci. Když domácí Obdržálek nedal, zařídil bod navíc pro Kadaň David Balász.

Matěj Hráček, Lukáš Rousek, Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Milan Černý

Milan Černý – SK Kadaň: „Pro nás samozřejmě spokojenost. Po tom vývoji utkání, v němž jsme vstali doslova z mrtvých, což každý viděl, musím ocenit víc než hru morál našeho mužstva, které nesložilo zbraně ani za nepříznivého stavu. Dokázali jsme se neuvěřitelně zvednout a ty penalty, to už není třeba hodnotit. My si vítězství samozřejmě vážíme, ale i v tomto utkání máme spoustu výhrad k naší hře, především k obranné činnosti. To nesmíme přehlížet. Uznávám, že pro Třebíč, která hrála dobře a dávala pěkné góly, je ten výsledek krutý, ale my jsme samozřejmě o to radši.“



Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme hráli dobře půl zápasu, pak nám, hlavně hráčům, soupeř ukázal, že hokej hrát umí. Naši hráči za stavu 5:1 neměli ze soupeře vůbec respekt, mysleli si, že z něho ještě udělají nějaké šašky. Nevážili si vedení, nerespektovali sílu soupeře a ten jim to ukázal. Pak nastane to, že se hráči po sobě jen dívají a jestliže si naši mladí hráči dovolí v obranné třetině to co naši obránci, tak neví proti komu hrají, protože Kadaň má zkušené hráče, výborné na puku a když my jim tohle nabídneme, tak oni to samozřejmě neodmítnou. Proto jsme ztratili body. Měli jsme hrát zodpovědně, měli jsme bruslit a mít respekt ze soupeře. Ten jsme ale neměli, začali jsme si najednou nesmyslně přihrávat, vyšperkovávat akce do prázdné branky. Pak jsme neproměnili přesilovku pět na tři, soupeř ji využil a tam se zápas začal otáčet. Kadaň nám ukázala, že je nebezpečná. Bohužel hráči to pořád nebrali v potaz, přesto, že jsme je na to upozorňovali. Když dali šestý gól, jakoby si mysleli, že už je konec. Najednou vznikla panika, zjistili, že mají proti sobě zdatného soupeře, ale to už bylo pozdě. V oddechovém čase jsem hráčům říkal, aby to hráli v pásmu soupeře, abychom zklidnili hru. Chvilku to fungovalo, v power-play pak přišla další chyba a soupeř vyrovnal. Je těsně po utkání, takže zatím nechci říkat, jestli budeme hráčům dávat nějaké postihy. Nespokojen ale jsem, protože je neskutečné myslet si, že soupeř nic neumí. Naši beci si dovolili zvratné kličky za bránu, místo aby puk vyhodili ven a aby hráli zodpovědně a důrazně. Prostě za to pak už nikdo nevzal. A když už jsme hráli takhle špatně v obraně, tak jsme měli proměnit šance, které jsme si vypracovali. Soupeře hodně podržel gólman, a i proto jsme měli být víc ve střehu v obranné fázi. Doufám, že mužstvo bude mít z dalších soupeřů respekt a bude hrát zodpovědněji než dnes.“
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM