Komu po zápase zůstane černý Petr?

Jakub Coufal | 19.11.2008 | |

Komu po zápase zůstane černý Petr?

Důležitý duel čeká Kadaňské na svém ledě. Během vleklé krize, která poslala Severočechy téměř na dno tabulky, přichází duel doslova o poslední místo. Do královského města přijedou na návštěvu hráči Benátek, kteří se v posledním kole dostali na poslední příčku bodového hodnocení. Oba soupeři se nechtějí v chladných spodních vodách tabulky zdržovat příliš dlouho a doufají právě v tomto zápase v odražení se opět směrem vzhůru. Zajímavý duel začíná ve středu 19. listopadu od 18:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Propad ke dnu tabulky trápí hokejisty Benátek stejně, jako Severočechy. Klíčový duel s Třebíčí v posledním kole Benátky prohrály, a rázem je zde další střetnutí o poslední místo v tabulce. Hosté přijedou do Kadaně s jednoznačným cílem nápravy nelichotivého postavení v průběžném pořadí letošního ročníku 1. ligy.

Celých 9 kanadských bodů mají na svém kontě útočníci Dušek s Havlem. První zmíněný se trefil do černého v 6 případech, jeho kolega má o 1 střelecký zápis méně. Hned za útočným duem následuje dvojice obránců Kajínek a Drábek, kteří mají na svém kontě shodně 2 branky a 5 asistencí.
Na postu brankářské jedničky dochází v Benátkách k častým změnám. Na první pohled je patrné, že Kadaňští většinu gólmanského osazenstva Benátek znají. Nejvíce klání (10) odchytal Jiří Stejskal s úspěšností přes 92,5%. O jediný zápas méně absolvoval mezi tyčemi Michal Medvídek. Do branky se tu a tam postaví také Michal Fikrt, který přichází zaskakovat z postu liberecké dvojky.

Odehraná utkání v lize

Pro vývoj na dolním konci tabulky byla klíčová zejména poslední kola. Benátky nejprve podlehly v Berouně 4:0, což jim na sebevědomí rozhodně nepřidalo. V důležitém domácím zápase s Porubou se radovaly z těsné fotbalové výhry 1:0 a z pomyslného zažehnání hrozby posledního místa. Přesto k zisku nelichotivé pozice došlo. V posledním kole na ledě Třebíče podlehli hokejisté Benátek po dlouhém boji 5:3 a definitivně se posunuli na 16. místo, ze kterého se můžou vyšplhat právě v zápase s Kadaní.

Vzájemná utkání

Z prvního měření sil na ledě Benátek si mohou Kadaňští vzít vzorný příklad. Hráči v černožlutém šli do jednobrankového vedení již v 1. třetině. Domácí sice odpověděli vyrovnáním z kraje prostřední části, ale recept na další 3 branky hostů nenašli. Po závěrečné snaze Benátek sice padla branka na 2:4, ale Kadaň bleskově odpověděla přidáním definitivní pojistky na 2:5.

Sestava z posledního utkání

Stejskal J. - Drábek, Kajínek, Lukáč, Hrach, Cunik, Pavlů, Kolman Havel, Dušek, Vantuch - Procházka, Skořepa, Weiss - Jech, Rapáč, Hruška - Kopic, Bárta, Nevyhoštěný - Pabiška
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM