Panteři přilétají se snahou využít domácí kletby Kadaně.

Jakub Coufal | 07.11.2008 | |

Panteři přilétají se snahou využít domácí kletby Kadaně.

Po 4 prohrách v řadě se Kadaň pokusí navázat na první vzájemný duel s Havířovem, kde vyhrála v prodloužení. Panteři v poslední době zažívali také krizi, ze které se v posledních kolech již začali dostávat. Severočeši nastoupí k domácímu utkání v dosti obměněné sestavě, neboť je trápí rozšířená marodka v týmu. V improvizovaném složení se tak musí Kadaň snažit prolomit trvalé prokletí domácích zápasů. Zápas proti dravým šelmám je na programu v sobotu 8. listopadu od 17:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Probuzení z letargie. Tak by se dalo nazvat současné rozpolení Panterů. Série 7 proher jim na optimismu příliš nepřidala. O to větší bylo uvolnění, když v posledních 3 kláních již dokázali Havířovští vždy bodovat. Na špatnou říjnovou formu zareagovalo havířovské vedení vyřazením 3 hokejistů z kádru. V týmu Havířova skončili obránce Štěpánek, útočníci Vozdecký a Hlouch. Sportovní manažer Marek Novotný odchody okomentoval slovy: "Martin Štěpánek přicházel jako bývalý mistr světa a měl se stát oporou zadních řad, ale toto naše očekávání nesplnil. Martin Vozdecký s Romanem Hlouchem tady byli několik měsíců, zhodnotili jsme jejich význam pro tým a zjistili jsme, že to nepřineslo žádoucí efekt."

Králem bodovacích statistik je Martin Piecha, který stihl nasbírat 5 branek a 8 asistencí. Pokud se podíváme na post nejúspěšnějšího střelce, narazíme na Lukáše Zelisku, který se trefil již v 6 brankových situacích. Nejplatnějším obráncem je pak Filip Štefanka se statistikou 3+5.
Většinu zápasů odchytal v dresu Havířova Jakub Čech, který si drží úspěšnost přes 92,5% a průměr obdržených branek pod 2,5 branky na zápas. Za kvalitní oporu občas zaskočí Michal Valent s úspěšností 88,5%.

Odehraná utkání v lize

Po vydařeném úvodu soutěže přišla drobná zaváhání, která vyvrcholila již zmíněnou krizí v podobě 7 proher v řadě. Havířov nemohl najít recept na soupeře, impuls přišel až po změnách v kádru. V posledních 3 kolech prolomili Panteři smůlu, což dokázali například vítězstvím v Porubě. V posledním klání sice Havířov doma podlehl na nájezdy s Benátkami, což však nebude nic měnit na cíli přivést si z Kadaně další body.

Vzájemná utkání

První body z venkovního klání si Kadaň připsala právě na ledě Havířova. Severočeši od úvodní třetiny vedli jednobrankovým náskokem, o který přišli v 48. minutě. Kadaňští si tak museli až na prodloužení, které ve prospěch hostů ukončil v 61. minutě Šíp.

Sestava z posledního utkání

Čech (Šafránek) - Štefanka, Lojek, Evan, Hegegy, Novák, Huhto, Rangl - Daneček, Seman, Vala - Haas, Piecha, Síkora - Hampl, Zeliska, Přeučil - Klimša, Najdek, Veleck
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM