Kadaň míří k nejlépe bránícímu celku soutěže

Jakub Coufal | 04.11.2008 | |

Kadaň míří k nejlépe bránícímu celku soutěže

Po sérii 3 porážek odjíždí Kadaň na návštěvu do Krkonoš na led Vrchlabí. Kadaňští nebudou mít vůbec lehkou úlohu. I když se jim v nedávné době na cizích kluzištích poměrně dařilo, tentokráte zajíždí prakticky k spoluvedoucímu celku ligy, který se pyšní jednou z nejlepších obran a sérií 6 výher. Přesto černožlutí určitě nesloží zbraně předem a pokusí se porvat o každý bod. Zda Kadaň dokáže zaskočit favorita, bude více jasné ve středu 5. listopadu od 18:00 na ledě Vrchlabí.

 

Aktuální stav kádru

Možná až nečekaně suverénně letos působí celek z Krakonošovy zahrádky. Nenápadný štírek soutěže se vypracoval dokonce na 2. místo ligy, kde mu na nejvyšší příčku chybí pouze lepší skóre. O skvělé formě a vynikající náladě v kabině hovoří série 6 vítězství v řadě, kterou budou chtít Vrchlabští určitě prodloužit.

Hned kvarteto hráčů má na svém kontě 10 kanadských bodů. Přesto je dle bodovacích kritérií nejlepším mužem Patrik Beck za 5 branek a stejný počet asistencí. O jednu vstřelenou branku mají Pavek Kříž s Ondřejem Látalem. Naopak nejlepším nahrávačem je Ladislav Konečný se 7 asistencemi.
Téměř neotřesitelnou pozici v brance má Tomáš Štůrala. Jeho úspěšnost přes 93,5% a průměr kolem 1,7 obdržené branky na zápas hovoří o velmi kvalitně zvládnuté obranné práci Vrchlabí. Nikdo se tak nemůže divit, že se Vrchlabí s Kometou prakticky dělí o pozici nejlépe bránícího týmu.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Ze začátku možná trochu odvážný cíl se postupem času mění v reálné činy. Vrchlabí hodlá skončit v nejlepší čtyřce po základní části a rozhodně se vytyčené mety hodlá držet co to jen půjde. Možná nebude trvat dlouho a 1. liga bude mít i překvapivého lídra soutěže. Vrchlabí tak působí jako černý kůň soutěže, který může dosti překvapit i ve vyřazovacích bojích.

Odehraná utkání v lize

Nepříliš suverénní útočné valy nahrazuje Vrchlabí perfektně zabezpečenou obranou, což se jí vyplácí. Za celou dobu probíhající soutěže narazili muži z Podkrkonoší pouze na 4 soupeře, kteří jim dokázali vzít body. Zbytek týmů si naopak žádný příděl do tabulky proti Vrchlabí nevysloužil. V současné době začíná narůstat série neporazitelnosti, která momentálně čítá 6 klání.

Vzájemná utkání

Zatím jediné utkání na ledě Kadaně se odehrávalo v duchu bitvy o každý kousek ledu. Ačkoliv byl k vidění svižný hokej s řadou střeleckých příležitostí, viděli diváci pouze jedinou branku. V 39. minutě se trefil zástupce hostí Galvas, který tak zajistil hostům pozdější 3 body. Kadaň v poslední třetině dobývala obranný val Vrchlabí, avšak bezúspěšně.

Sestava z posledního utkání

Štůrala - Vála, Matějíček, Chaloupka, Galvas, Chatrnúch, Bendík, Jaroměřský, Wagenhoffer - Gengel, Beck, Kříž, Látal, Fiedler, Konečný, Rusnák, Andres, Mikšovský, Divíšek
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM