Další příležitost k prolomení domácí kletby, tentokrát v okresním derby

Jakub Coufal | 30.10.2008 | |

Další příležitost k prolomení domácí kletby, tentokrát v okresním derby

Po krátké odmlce se v Kadani opět uskuteční okresní derby. V 1. vzájemném měření sil na ledě regionálního rivala předváděli Kadaňští bojovný výkon, který jim přinesl dokonce vedení v zápase. Přesto nakonec domácí zvítězili. Kadani se už delší dobu nedaří na svém ledě, který jí svazuje ruce. Právě příležitost střetu s okresním kolegou by mohl být správný impuls ke změně tohoto prokletí. Zda Kadaň přeruší 7 zápasovou sérii výher Chomutova se všichni příznivci dozví tentokráte v netradiční den. Utkání je na programu výjimečně v pátek 31. října od 18:00 v Kadani!

 

Aktuální stav kádru

Po několika zaváháních se chomutovský express začal opět naplno rozjíždět. Ambiciózní klub myslící na nejvyšší příčky si v současné době vybojoval sérii 7 výher, kterou určitě nebude chtít jen tak přerušit. Dle slov trenéra Pešouta trápila tým zranění klíčových hráčů typu Mikšovic, Ťupa, Hlinka. Nyní se již zdá být vše v pořádku a Chomutov tak nastoupí proti Kadaňským v plné síle a odhodlání.

Nejúspěšnějším útočníkem v kanadském bodování je Jiří Charousek, který nastřílel 6 branek a dokonce na 15 přihrál. Prakticky totožnou vizitkou se může chlubit Lukáš Pulpán, který vyslal o jednu úspěšnou nahrávku méně. Zajímavějším faktem však je, že se jedná o obránce, který tak spolu s Finem Marko Toivonenem vytváří vynikající a vzájemně se doplňující obranný tandem. Pokud-li se podíváme na nejlepšího střelce, nemůžeme opomenout Petra Jíru s 11 zásahy do černého, což doplňuje ještě 7 asistencemi.
Jasnou oporou v brance je finský muž s maskou Jan Lundell. Úspěšnost přes 93% z něj bezesporu činí postrach všech prvoligových útoků. Velká letní posila tak ukazuje, že se v týmu dobře zabydlela.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Nastal čas prolomit ledy. Tak zní jeden z hlavních cílů Chomutova. Tým hrajících dlouhá léta na špici 1. ligy se chce podívat mezi českou hokejovou elitu. Ačkoliv se chomutovský vlak nenachází na nejvyšším patře tabulky, určitě nemusí zoufat. Svými výkony dokazuje, že i letos bude horkým kandidátem na vítězství v lize a potažmo i na extraligovou baráž.

Odehraná utkání v lize

Po jasném a přesvědčivém vstupu do soutěže přišla menší krize, která trvala zhruba 5 zápasů. Chomutov měl občas problémy zejména na vlastním ledě, kde se mu ne vždy dařilo soupeře jasně přehrávat. V posledních kolech však hokejisté KLH své fanoušky přesvědčili, že krize je tatam. Série 7 výher mluví za vše. Jediné co Chomutovu chybí ke štěstí, je stažení náskoku na vedoucí celky ligy.

Vzájemná utkání

Možná až nečekaně se vyvíjelo úvodní měření sil mezi okresními kolegy na ledě Chomutova. Domácí sice šli do jednobrankového vedení, ale Kadaňští dokázali odpovědět dvojicí branek a dostali se do náskoku. V poslední třetině však rozmezí 3 minut rozhodlo, že hosté odjedou bez bodu. Po sympatickém výkonu opouštěli černožlutí led za stavu 4:2.

Sestava z posledního utkání

Cikánek (Lundell) - Chmelíř, Mazanec, Pulpán, Toivonen, Višňák, Bombic, Trefný, Všetečka - Gombár, Skořepa, Míka - Mikšovc, Stehlík, Jíra - Hašek, Charousek, Jeslínek - Fábry, Domin, Tauš
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM