Půjde Kadaň ve stopách Benátek?

Míša Sládková | 27.10.2008 | |

Půjde Kadaň ve stopách Benátek?

Kadaň má jistě důvod k tomu, aby si snažila zvednout náladu, sebevědomí i bodové konto. Po posledním utkání by se týmu vzpruha jistě hodila. Šance bude ve středu od 19:00. Před černožlutým týmem nestojí nijak jednoduchý soupeř, zajíždět se bude na led Hradce Králové. Ten si vede sice lépe, ale není zdaleka celkem, který nelze porazit. Důkazem jsou Benátky nad Jizerou, které se v tabulce nacházejí níže než Kadaň a přesto na Hradec vyzrály.

 

Aktuální stav kádru

Hradec Králové si v letošní sezóně nevede nijak špatně. Po sedmnácti zápasech se usídlil na pátém místě v tabulce I. ligy s devětadvaceti body. Jeho pozice však není neotřesitelná. Pokud by měl v úmyslu stoupat do vyšších pater tabulky, bude muset přeskočit Chomutov, který momentálně disponuje pětatřiceti body. Zároveň je jisté, že po krku pátému půjde Chrudim se stejným počtem bodů a zuby si jistě brousí i Most (27 bodů).

V tabulce plné bodů stojí nejvýše Martin Koudelka, který si připsal už dvacet bodů (4+16). V čele mnoha gólových akcí najdeme jednoho muže. Daniel Volráb vstřelil již 11 branek a v týmu ho nikdo ani zdaleka nenapodobuje. Druhý nejúspěšnější střelec Hradce má na svém kontě pouhých pět gólů. Martin Koudelka vévodí tabulce zejména díky svému přehledu před brankou. S počtem 16 asistencí se stává vedoucím hráčem i na pozici nahrávače a stojí také na třetím místě v celkové tabulce I. ligy. Nejúspěšnějším obráncem je Jiří Hendrich (2+4). Herně nenápadný muž (0+2) Aleš Pazdera není tím, před kým se musí třást soupeřova obrana, ale spíše dvířka trestné lavice. S nimi se totiž potkává velmi často. Strávil za nimi 34 minut.

Hradec disponuje dvěma vyrovnanými gólmany. O pár minut více ve hře má Filip Luňák, letošní posila. Jeho čísla jsou 92,88% a 2,64. Vladislav Koutský je na tom se statistikou o něco lépe. Dostává se přes 94% a v průměru pod dvě branky na zápas (1,98). Toto jsou hodnoty, kterých momentálně nedosahuje žádný jiný strážce sítí v druhé nejvyšší soutěži. Díky tomu Vladislav Koutský stojí v čele tabulky brankářské úspěšnosti.

Odehraná utkání v lize, poslední zápas

Kadaň se chystá utkat s Hradcem na jeho domácím kluzišti. Tam ji jistě nečeká lehká pozice, jelikož Hradec si doma vede velmi obstojně. Z deseti klání se pouze dvakrát soupeřům vydařilo dobýt hradecké území. Šťastnými byli pouze Chomutov a Ústí nad Labem.

Poslední odehrané utkání znamenalo velké překvapení. Papírově jasný zápas s Benátkami skončil však nepředvídatelně. Benátky se dostaly do vedení již v první třetině zásluhou Michala Havla. To byl ale také jediný gól, který v tomto zápase padl. Ačkoliv se oba týmy snažily alespoň nějak dostrkat puk za záda mužů na brankové čáře, ti byli rozhodnuti, že skóre se díky jejich pochybení přepisovat nebude. Benátky po šedesáti minutách zvítězily 1:0.

Vzájemná utkání

Na první letošní měření sil se Kadaňským vzpomíná poměrně dobře. Po dvou úvodních prohrách přijel na kadaňský led Hradec Králové. Divácky atraktivní utkání držel kadaňský tým pevně v rukou po celé utkání. Po vydařených střelách Kajera, Višňáka a Šípa odcházel z ledu spokojenější černožlutý tým. Kadaň si tímto kláním připsala do tabulky první body po výhře 3:0.

Sestava z posledního utkání

Luňák (Koutský) - Karlíček, Zukal, Hendrich, Lesák, Flašar, Pazdera, Vojta, Táborský - Kadlec, Roubík, Nedorost, Hruška, Koudelka, Volráb, Suchý, Filip, Moskal, Úlehla, Luštinec.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM