Zbývá jediné, potvrdit formu i doma

Jakub Coufal | 24.10.2008 | |

Zbývá jediné, potvrdit formu i doma

Po překvapivé výhře z venkovního ledu se Kadaň předvede i v domácím klání, ve kterém půjde o jediné. Potvrdit dobrou formu. Na stadion černožlutých dorazí nováček z Chrudimi, který nejednou překvapil domácí soupeře. Nevýhodu pro Severočechy tak může být fakt, že se vzájemné utkání odehraje právě na jejich ledě. Nicméně po dobré náladě dovezené z Brna, se Kadaň určitě pokusí prolomit prokletí domácích zápasů. Zápas o cenné body začíná v sobotu 25. října od 17:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Jako nevyzpytatelný soupeř působí Chrudim v letošní soutěži. Nováček ligy se hned v zahajovací sezóně pustil za honbou o play-off a zatím se mu docela daří. Co určitě nelze opomenout, je nebezpečnost Chrudimi zejména ve venkovních zápasech. Na ledě soupeřů již několikrát předvedla, že si hodlá odvézt body. Své by mohli vyprávět například regionální kolegové z Chomutova či Mostu.

Střeleckým králem a potažmo i bodovacích statistik je v Kadani dobře známý Stanislav Stavenský, který stihl nasázet již 7 branek a navíc 4 asistence. V součtu 11 kanadských bodů mají na svém kontě také Zadina, Šeda a Král, přičemž poslední jmenovaný se zatím z branky neradoval ani jednou.
O post jedničky se v dosavadních zápasech dělili víceméně rovnoměrně Martin Růžička s Lukášem Šrámkem. O něco lepší vizitku má první zmíněný, který se může chlubit úspěšností přes 93%. Jeho kolega však příliš nezaostává, s necelými 90% patří také k velké opoře obrany Chrudimi.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Klasické zabydlení se v soutěži asi v letošní sezóně nebude hlavním cílem. Vrcholem, za kterým zatím celý tým s vervou míří, je play-off. Chrudim během prvních kol ukázala, že se s ní určitě musí počítat, že nehodlá hrát druhé housle. Jestli se podaří dosáhnout vytyčené mety, ukáže až čas.

Odehraná utkání v lize

Jak už bylo naznačeno, je Kadaň v poslední době dosti podobná Chrudimi. Oba celky dokážou venku zle potrápit soupeře a nezřídka přivézt nějaký bod. Jako příklad může posloužit Beroun, který vyhrál na svém ledě až v prodloužení. Pokud se podíváme na zápas v Havířově či Chomutově, tak si hosté odvezli dokonce plný počet bodů.

Vzájemná utkání

Po prohraném domácím úvodním utkání s favoritem z Komety zajížděla Kadaň k nováčkovi z Chrudimi. Severočeši byli tehdy po celé klání o krok pozadu, v 44. minutě již prohrávali 3:0. Jiskřičku naděje ještě vykřesal o 2 minuty později Derfler, ale domácí si klání pohlídali a v 53. minutě zpečetili konečný stav na 4:1. Kadaňští tak mají v nadcházejícím duelu co oplácet.

Sestava z posledního utkání

Růžička (Šrámek) - Kuncl, Toužimský, Beránek, Vyskočil, Martinec, Pospíšil, Zadina, Suchý, Valko, Bělohlávek, Žák, Král, Šafařík, Stavenský, Šeda J., Šeda M., Zohorna, Bláha, Kolář, Semorád
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM