Kadaňští urvali tři body Rebelům

Miroslav Lučan | 20.10.2008 | |

Kadaňští urvali tři body Rebelům

Kadaňští odjížděli do Kotliny s touhou odčinit víkendový domácí neúspěch. Hned v úvodu se jim snaha vyplatila. FREIBERG uplatnil důraz před brankou a poslal černožluté do vedení. Rebelům se však podařilo z přesilové hry vyrovnat. Ani jeden z týmů přes vyložené šance nedokázal jít do vedení, gólmani ukazovali své kvality. Rozhodnout musela třetí třetina. Ve čtyřicáté páté minutě využil přesilovku ŠÍP. Domácí přes chvílemi drtivý tlak v závěru ničil svými kouzly Hanuljak. I jeho zásluhou skončilo utkání vítězstvím SK Kadaň 1:2. Kadaňští tak vyhrávají druhý zápas po sobě na ledě soupeře.

 
15.kolo, pondělí 20.10.2008
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  1:2  (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 12.Svoboda (Třetina, Borovanský) - 3.Freiberg (Šíp), 45.Šíp (Kramár).
Rozhodčí: Skoupý - Klein, Novák.
Vyloučení: 6:7.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 900.
Střely na branku: -:-.
Průběh utkání: 0:0,0:1,1:1.1:2.
Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) - Vyhlídal, Soldán, Šulc, Borůvka, Pavlík, Špelda, Martinka, A. Jelínek, Rusnák - Borovanský, Kraučuk, Varga, Vojtěch Němec, Třetina, Holec, Stromko, Dušátko, Ondráček, Svoboda, Wurm.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Štěrba) - Szakál, Višňák, Kolarz, Kramár, Mašek, Pospíšil, Kloz - Indra, Fink, Derfler, Zika, Ton, Kajer, Valský, Rybetcký, Balasz, Freiberg, Šíp, Chyba, Kadlec.

Komentář k zápasu

Havlíčkův Brod přivítal dnes v Kotlině Kadaň. Rebelové drželi hezkou sérii čtyř vyhraných zápasů po sobě a zvítězit chtěli i proti Kadani. Ta v minulém kole podlehla na vlastním ledě Mostu 0:2 a určitě si chtěla v tomto zápase spravit chuť. Oba týmy se tak utkaly o další důležité body do tabulky...

V 1. třetině dostal Havlíčkův Brod podobně jako v zápase s Porubou rychlou branku. Už ve 3. minutě po nahrávce Radka Šípa poslal Kadaň do vedení Petr Freiberg – 0:1. Rebelové začali hrát ještě více aktivněji a podařilo se jim vyrovnat. Ve 12. minutě přihrával zpoza brány Miroslav Třetina a našel volného Tomáše Svobodu, který přesnou ranou vyrovnal - 1:1. V 1. třetině si ještě oba týmy vypracovaly několik slibných šancí, ale další gól už k vidění nebyl. Po první dvacetiminutovce tak byl stav 1:1.

Ve 2. třetině měla první velkou šanci Kadaň. Ve 22. minutě byl před bránou osamocený Lukáš Zika, ale jeho střela díky opoře v bráně Rebelů Standovi Nerudovi gólem neskončila. Ve 28. minutě měla Kadaň k dispozici přesilovou hru 5 na 3. Hosté ji ale sehráli mizerně a málem inkasovali branku. Hráči v dresu Havlíčkova Brodu pak byli aktivnějším týmem, ale zbytečným faulem darovali soupeři přesilovku. V té si vypracovali domácí velmi slibnou šanci, kterou ale nezakončili přesně. Po sérii vyloučení hráli Rebelové přesilovku 4 na 3, ve které se jim ale nepodařilo do konce třetiny skórovat. Část přesilovky si domácí nechali na další třetinu. Po 2 třetinách byl stav stále nerozhodný 1:1.

Do 3. třetiny vstoupili lépe hosté. Ve 45. minutě poslal po nahrávce Dominika Kramára hosty do vedení Radek Šíp – 1:2.. Domácí hráči se pak tlačili do zakončení a snažili se vyrovnat. Vytvořili si enormní tlak, pod kterým drželi Kadaň po většinu 3. třetiny, ale nemohli překonat výborně chytajícího brankáře Hanuljaka. Nedařilo se ale proměňovat vyložené šance. V závěru ještě Rebelové odvolali brankáře a zkoušeli vrovnat v 6 hráčích, ale ani power-play úspěch nepřinesla. Hosté si odvezli 3 body, o které se výraznou měrou zasloužil gólman Kadaně Miroslav Hanuljak.
 

Miroslav Lučan a Ladislav Vácha
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM