První prověrka oživeného týmu

Míša Sládková | 14.10.2008 | |

První prověrka oživeného týmu

Ve středu 15.10. se Kadaň chystá na výpravu za skalpem Olomouce. Černožlutí v posledních dnech obnovili svůj tým o několik posil. Poslední domácí klání se Severočechům nevydařilo přesně podle představ, kdežto Olomouc byla v posledním boji s Benátkami úspěšná. Zápas začíná na olomoucké půdě v 18:00.

 

Aktuální stav v týmu

Jelikož se Kadaň letos chystá postavit olomouckému mužstvu poprvé, bylo by dobré na začátku zmínit, které nové tváře můžeme v olomouckých barvách spatřit a na druhé straně, kterých mužů na ostrých nožích se již nadále není třeba bát. Na Slovensko odešel hledat štěstí Martin Bouz, Petr Janečka hájí dále barvy Ostravy a Jan Koktan hostuje v Třebíči. Olomoucké posílil například Petr Sakrajda nebo Jiří Řípa. Kromě posil, které před přestupem brázdily vody I. ligy se k týmu budoucího kadaňského soka připojilo i několik hráčů ze zámoří. David Kudělka a Radim Ostrčil. Stejně jako tomu bylo v roce loňském, hlásí Olomouc chuť spolupracovat na výměně hráčů se Znojmem.

Olomouc v tabulce najdeme na sedmém místě. Každým zápasem však může poskočit napříč tabulkou. 19 olomouckých bodů totiž není v tabulce zcela ojedinělých. Stejně je na tom o skóre lepší Hradec Králové a na záda Olomouci funící Havířov, Chrudim a Most.

Bodově nejbohatší jsou s deseti body prozatím Milan Ministr (8+2) a Richard Brančík (4+6). Ministr si také drží pozici nejlepšího střelce. Největší přehled před bránou prokazuje Filip Smejkal. U sedmi branek se podílel rozhodující přihrávkou. Mezi obránci si stojí nejvýše Ondřej Kříž (1+3). Šest plusových bodů vyhazuje na první příčku v kategorii - plus mínus, Matrina Davídka. Michal Nedbálek se zase do hry nezapojuje tak často jako předchozí jmenovaní, jeho jméno však zní stadiony nejčastěji. Svou „slávu“ si vydobyl 16 ti trestnými minutami. Na brankové čáře pomáhá týmu Štefan Žigárdy. Svými zásahy si vybojoval třetí příčku v tabulce brankářů. Pokud budeme mluvit v číslech, tak třetí pozice za Hylákem a Řehořem znamená procentuelní úspěšnost 93,63% a průměr 2,28 branek na zápas.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Trenér Olomouce Petr Vlk byl před sezónou v hledání cílů opatrnější. Dle jeho slov nebude letos snadné najít místo ve středu tabulky či navázat na loňské kvalitní výsledky, protože řada týmů, se kterými se na předních příčkách nepočítá, mají i přesto velmi kvalitní kádr. Mezi favority řadí Ústí, Kometu a Chomutov. Bude proto nutné opět postupovat bod po bodu, zápas za zápasem. To však nepůjde bez tvrdé práce a chuti pracovat pro tým. Pro Kadaň je zajímavé, že na tiskové konferenci kromě favoritů zmínil černého koně, který může překvapit – Kadaň.

Odehraná utkání v lize

Po dvanácti odehraných kláních si Olomouc drží mírně pozitivní bilanci. Sedm utkání se podařilo dovézt do úspěšného konce, pětkrát Olomouckým nezbylo nic jiného než vzdát hold soupeři. Při pohledu na zápasové výsledky není možné dopředu říci, jaký výkon Olomouc podá. Je sice držitelkou vítězství z posledních dvou soubojů a patří jí například skalp Chomutova či Jihlavy, ale na druhou stranu si na moravském soupeři smlsli například Havlíčkův Brod (5:1) nebo Beroun.

Jak již bylo řečeno výše, Olomouc po posledním duelu slavila úspěch. V Benátkách nad Jizerou zůstalo skóre po třech třetinách na konečném 4:2 pro hosty. Úvodní dvacetiminutovka skončila sice nerozhodně, ale druhá i třetí již byla v držení vedoucích hostujících hráčů.

Sestavy z posledního utkání

SK Kadaň: Hanuljak - Szakal, Višňák, Kolarz, Kramár, Mašek, Pospíšil, Kloz, Boušek, Fink, Derfler, Zika, Ton, Kajer, Valský, Rybecký, Kadlec, Freiberg, Šíp, Chyba, Indra.
HC Olomouc:Žigárdy (Krejčí) - Kudělka, Ondrušek, Kříž, Vyrůbalík, Nedbálek, Ostrčil, Bartoň - Ministr, Smejkal, Čuřík, Brančík, Řípa, Davídek, Zbořil, Sakrajda, Sršeň, Bordowski, Žajgla, Matějka.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM