Hon za třemi body pokračuje

Míša Sládková | 17.09.2004 | |

Hon za třemi body pokračuje

„Kdy už to konečně přijde!?“ Ptají se kadanští fanoušci. Po třech kolech Kadaň stále čeká na výhru. Šance se jim naskytne v sobotu 18.9.2004 od 17:00 na domácím stadionu. Znepříjemnit cestu za třemi body jim přijedou východočeští hokejisté z Hradce Králové a rozhodně nebudou snadným protivníkem.

 

Hradec jednoznačně odstartoval tuto sezónu skvělými výkony. Po třech prvních kolech najdeme HC VČE Hradec Králové a.s. v tabulce první ligy na třetí pozici se šesti body. Všechna odehraná utkání potvrzují, že se nejedná pouze o náhodu. První skalp získali na své domácí půdě od Třebíče. Rozstříleli ji 6:2. O tom, že Hradec bude po prvním kole neporažen bylo rozhodnuto již na konci první třetiny, kdy hráči odcházeli do šaten za stavu 5:1 pro Hradec. Následující klání s Ústím nemělo pro Hradecké stejně šťastný konec, když si nedokázali uhlídat dvoubrankové vedení. Vítěz byl však určen až po urputném boji v power – play. Vyrovnat se nepovedlo a Hradec prohrál 3:4.

V prozatím posledním zápase se hradecké mužstvo připravovalo na dobře nastartované České Budějovice. Jihočeši začali svým klasickým úvodním náporem, kterému hradečtí hokejisté úspěšně odolali. Zanedlouho na ledě začal doslova čarovat Patrik Fořt, kadaňským fanouškům velmi známý z působení v černo-žlutých barvách. Hradec odolal pokusům o zvrat zápasu v několika oslabeních a siréna ukončila zápas za stavu 5:0 pro Energetiky.

SK Kadaň se stále trápí. Díky tomu nyní hájí nelichotivou dvanáctou příčku se ziskem dvou bodů. Ani na potřetí se nepodařilo odvézt z ledu rivala vysněné tři body. Daleko k tomu nebylo na olomouckém kluzišti, kde zápas nenašel vítěze a oba týmy se rozešly s remízou 2:2. Podobný vývoj měl i zápas s Berounem. Ačkoli hráli Kadanští aktivně a do prodloužení, kdy světelná tabule ukazovala vyrovnané skóre 3:3, vstupovali s cílem vstřelit první branku, soupeř byl rychlejší a mohl se radovat z výsledku 4:3.

Souboj s Opavou díky drobným problémům začal o několik minut později od plánovaného začátku. Zprvu opatrný hokej se zanedlouho strhl v nepřetržité tlačení Opavy. Druhá třetina nepřinesla až na několik málo minut kadaňské převahy vytoužený zvrat v utkání. Ani závěrečná dvacetiminutovka nebyla pro severočeské mužstvo procházkou růžovým sadem. Připsat si na svou stranu gól se nepodařilo ani po závěrečném odvolání brankáře Petra Ježe. Po výsledku 3:0 tak zůstávají tři body v Opavě.

Soupisky:

SK Kadaň: Jež - Pospíšil, Klaus, Štelcich, Hlavatý, Vobořil, Špelda, Kameš - Stavenský, Derfler, Polanský - Postl, Pech, Kajer - J. Polák, Jabrocký, Kreuzmann - Hlusička, Hlubínek, M. Polák.

Hr.Králové: Hylák - Mečiar, Fejgl, Petr Suchý, Táborský, Hendrich, Kolafa, Šeda, Linhart - Fořt, Cetkovský, Beck - Domin, Martinec, Šulc - Kubišta, Alexejev, Pavel Suchý - Razingar, Rolínek, Pištek.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM