V Kadani se představí celek s novým názvem

Jakub Coufal | 03.10.2008 | |

V Kadani se představí celek s novým názvem

Další těžké utkání čeká na hokejisty Kadaně. Po smolných výkonech musí doufat v návrat lepších časů proti celku HC VOKD Poruba, který přijede na návštěvu z Ostravy. Oba celky nezačali sezónu s velkou jistotou a mají tak určitě co dohánět. Utkání o cenné body začíná v sobotu 4. října od 17:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Nepříliš slavný vstup do ligy poznamenal hokejisty Poruby určitě výrazněji, než sami předpokládali. Celek s novým jménem se ujistil o pravdivosti pořekadla: „První vyhrání, z kapsy vyhání“. Po jasné úvodní výhře přišla série proher. Ostravští hráči dlouho nemohli najít recept, jak se dostat do formy. V posledních kolech však začíná na východě vycházet slunce a Porubští tak začínají doufat v lepší zítřky.

Co se týče bodovacích statistik, je nejlepší sběratelem bodů Robert Najdek, který vstřelil 2 branky a na další 4 nahrál. Nejlepším střelcem je pak se 3 góly Milan Ovšák.
Brankářskou jedničkou je zatím David Iláš, který odchytal 7 utkání. Jeho úspěšnost přes 91% potvrzuje oprávněnost pozice hlavního muže s maskou.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Poruba, tak jako každý rok, určitě nemůže netoužit po play-off. Po slabším úvodu se hokejisté z Ostravy již zvedají a pomalu se začínají schylovat k vytyčenému cíli. Přesto je čeká ještě dlouhá a trnitá cesta.

Odehraná utkání v lize

Jak už bylo zmíněno, po úvodní přesvědčivé výhře doma nad Hradcem došlo k propadu formy. Porubští dokázali přerušit šňůru proher až v 5. klání v řadě, když vyhráli v Berouně. Triumf nebyl příliš oslavován, protože nebyl doma potvrzen. Třebíč vyloupila ostravský stadión a odvezla si 3 body. Dlouho utrápený poslední zápas na domácím ledě proti Benátkám se nakonec svojí přízní přiklonil k hokejistům VOKD, kteří zvítězili na samostatné nájezdy.

Vzájemná utkání

V průběhu minulé sezóny byla vzájemná bilance víceméně vyrovnaná. Tehdejší Sareza měla o něco více navrch, když dokázala v Kadani uhrát bod v prodloužení a doma bezpečně zvítězila. Podstatnější střetnutí přišla v 1. kole play-off, kdy Kadaňští nestačili ani jednou a rychle tak skončili účast ve vyřazovacích bojích.

Sestava z posledního utkání

Iláš - Ovčačík, Suchý, Ovšák, Vnenk, Holík, Tesařík, Brincko, Vajda - Káňa, Najdek, Kolařík - Gelačák, Hubáček, Urban - Szturc, Zdeněk, Rehuš - Červenka, Holuša, Bartošek
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM