Jediný úspěšný střelec na výhru nestačí

Martin Gahler, Katka Hodková | 27.09.2008 | |

Jediný úspěšný střelec na výhru nestačí

K a d a ň - HC Dukla Jihlava si v Kadani vybojovala tři body, ale její výkon nelze hodnotit příliš kladnými slovy. Domácí se celých šedesát minut statečně rvali o výsledek. Autorem jediného gólu Kadaně byl Ladislav Boušek, přestože i další hráči byli blízko zakončení. Nejdramatičtější okamžiky se strhly ve třetí třetině, kdy hosté s trochou štěstí utekli o dvě branky. Smolným okamžikem pro domácí pak bylo neproměněné trestné střílení Bouška, které mohlo s kartami zamíchat trochu jinak. Nejlepšími hráči utkání byli po zásluze vyhlášeni v domácích barvách útočník Jan Stehlík a na straně soupeře gólman Milan Řehoř.

 
7.kolo, sobota 27.9.2008
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  1:2  (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Boušek (Kajer) - 40. Bakus (Hodek), 50. Rytnauer (Bakus, Hodek). Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Sichrovský . Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Szakal, Kramár, Kolarz, Kloz, Mašek, Pospíšil, Boguský, Boušek, Ton, Kajer, Vlaský, Fink, Chyba, Derfler, Stehlík, Indra, Kadlec, Rybecký, Zika, Freiberg.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Malena, Bílek, Ficenc, Musil, Štrach, Staněk, Novák, Kašpar, Man, Bakus, Hodek, Krupka, Dolníček, Rytnauer, Jonáš, Hanzal, Suk, Hradecký, Bezděk, Hrbatý.

Komentář k zápasu

Málo střel, vyloučení i vážných šancí

Po vlažném vstupu hokejistů na led zahrozila jako první Kadaň. Nepříliš zaplněný stadion viděl v 5. minutě několik nebezpečných kombinací během přesilové hry domácích. Severočeši několikrát vyzkoušeli pozornost Řehoře, ale ani dorážka Kajera do odkryté části klece neskončila změnou stavu. V 8. minutě vystrašil domácí publikum Derfler, když nekontrolovaně upadl u mantinelu. Po chvíli se s bolestmi zvedl a sám odjel na střídačku.

Uprostřed třetiny hra mírně opadla, další vzrušení přišlo až v 12. minutě, kdy opět chvíli nebezpečně hrozil domácí útok. Hokejisté z Vysočiny se nenechali zahanbit a také předvedli své útočné choutky. Přesto průběh klání připomínal spíše utkání v silovém trojboji, než kombinační svižný hokej plný zvratů a šancí. Situace se nezlepšila ani v 17. minutě, kdy byl vyloučen domácí útočník Boušek. Dukla se během přesilovky snažila usadit v pásmu, ale díky Derflerovi, který se vrátil na led, se Kadaň osvobodila a vystřídala unavené hráče. Před vypršením Bouškova trestu se ke střele zmohl pouze Ficenc, který však příliš zvedl puk a orazítkoval jen plexisklo za domácí svatyní.

Gól do kabin zajistil Bakus z dorážky

Hned ve 22. minutě se po zuřivém kličkování a výměně puku ve středním pásmu odrazili do útoku Stehlík s Maškem, ale ani ležícího Řehoře nepokořili. Na druhé straně skončil podobně Bakus, který se před Hanuljakem skácel na led. Na obou týmech byla patrná nervozita, nikdo se netvářil jako favorit zápasu. Ve 25. minutě odstavil Řehoř dotírajícího Indru. Hned poté se domácí vrhli do přesilovky, kterou umožnil vyloučený Bílek. Jihlava se po minutě osvobodila díky Hanzalovi a Severočeši už se nestačili zformovat. Už za plného počtu vyslal Kolarz nepříliš tvrdou střelu od modré. Stále se však hrálo směrem k jihlavské bráně. Ve 28. minutě přetrvával tlak domácího kádru, střelu z úhlu vyzkoušel Kadlec, ale Řehoř jeho úmysl včas vystihl.

Právě Kadlec musel o chvíli později na trestnou lavici kvůli nedovolenému bránění. Absence jednoho domácího hráče se snažil využít jihlavský Bakus, ale neuspěl v dorážce před Hanuljakem a díky Kajerovi, který vyvezl puk, se Kadaň vymanila z tlaku. Síly na ledě brzy srovnal Krupka vyloučený za hákování. Ve 32. minutě to byl znovu Pospíšil, kdo vyzkoušel střelou od modré pozornost Řehoře. Gólman Dukly se musel hodně vytáhnout, aby letící kotouč ukryl v lapačce. Ve 36. minutě domácí Stehlík nastřelil tyč jihlavské branky a v ochozech jen obdivně zahučelo. Dolníček a Rytnauer ve 38. minutě v akci dva na jednoho nezakončili tak, jak si přáli. Střela Dolníčka šla mimo klec. V čase 39:24 se štěstí přiklonilo k Jihlavě, Oldřich Bakus se z pravého kruhu nejprve trefil z úhlu jen do Hanuljakových betonů, od kterých se puk odrazil zpátky, a Bakus ho pohodlně dopravil k odkryté tyči - 0:1. Domácí si ztížili své postavení, když dopustili změnu skóre těsně před odchodem do kabin.

Divácky atraktivnější hokej přišel až v závěru

Kadaň se do třetí třetiny vrhla skutečně statečně a před Řehořem vyvolala pořádný závar. Hlavní sudí posoudil zákrok jihlavských hráčů proti útočícím jako nedovolený a nařídil trestné střílení. Exekutor Ladislav Boušek ale nastřelil jen ležícího Řehoře. Po tomto neúspěšném okamžiku se domácí nevzdali a bojovali dál. Chyběla však přesná muška v zakončení. Čas plynul, Jihlava bránila hubený výsledek tak urputně, až Štrach skončil na trestné lavici za nedovolené bránění. Rozhodčí ale domácím přesilovku nenechali a za katr putoval kvůli podražení také kapitán Kajer. Po dvou minutách usedl na trestnou lavici pro změnu Pospíšil a Jihlava v 50. minutě nabídnutou šanci neodmítla. V početní výhodě se zblízka trefil střelou pod víko Ladislav Rytnauer 0:2.

Severočeši se nenechali zahanbit a o minutu a půl později opověděli. Ladislav Boušek si spravil chuť z neúspěšného trestného střílení a trefil skulinu mezi tyčkou a betonem gólmana Řehoře – 1:2. V posledních minutách se hra viditelně otevřela a zrychlila. Domácí bojovali o vyrovnání, hosté se pokoušeli o únik a zvýšení svého náskoku. Hru provázela častá zakázaná uvolnění. Změnu skóre nepřinesla ani hra ve čtyřech těsně před závěrečnou sirénou.

Martin Gahler, Katka Hodková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM