www.onlajny.cz." />

Havířov pod novým trenérem ještě nezaváhal

Katka Hodková | 23.09.2008 | |

Havířov pod novým trenérem ještě nezaváhal

K a d a ň - Ve středu 24. září od 17:30 se kadaňský kádr představí na havířovském ledě. Panteři zatím hrají pod vedením nového trenéra na výbornou, ale to se může změnit. Kadaň vždy uměla najít zbraň na silné a sebevědomé týmy. Na internetu bude utkání pro fanoušky opět přenášet server www.onlajny.cz.

 

Aktuální stav kádru

Novinkou v havířovském kádru je trenérská dvojice. Klub na konci srpna ukončil spolupráci se stávajícím trenérem Jiřím Režnarem a jeho asistentem Jiřím Žůrkem. Do funkce lodivoda nastoupil Miroslav Fryčer a za svého asistenta si z nabízených možností vybral René Ševěčka. Změny v mužstvu zatím nový trenér nechystá žádné. Chvíli po začátku soutěže nechce do týmu nijak zasahovat. Do té doby, než ho některý z hráčů přesvědčí, že na to nemá, že není pro mužstvo přínosem. V takovém případě se s dotyčným klub rozloučí.

Před dvěma týdny získali Panteři další posilu. Vedení klubu se dohodlo s vedením HC Vítkovice Steel na celoročním působení Petra Strapáče v Havířově formou střídavého startu. Téměř devatenáctiletý útočník už loni v Havířově působil a v pouhých sedmi zápasech si připsal čtyři body (2+2). Panteři jsou silní i v obraně, svatyni hlídá spolehlivý gólman Jakub Čech. Řady obránců posílil Filip Štefanka, který v Havířově podepsal dvouletou smlouvu. Sedmadvacetiletý hráč se zkušenostmi z extraligy i ze zahraničí by mohl být podle vedení klubu jednou z nejvýraznějších posil obranných řad nejen v Havířově, ale v celé 1. lize. Dres Panterů v této sezoně obléká nově také obránce Martin Štěpánek. Sedmatřicetiletý kladenský hráč je mistrem světa z roku 2000 a pyšní se titulem z finské nejvyšší soutěže v dresu Karpät Oulu z roku 2004.

Klubová televize

HC Havířov Panthers se může pochlubit klubovou televizí, kde lze nalézt sestřih nejzajímavějších momentů z již odehraných zápasů. Na webovou stránku televize se dostanete zde.

Přípravné zápasy

Havířov má za sebou dvanáct přípravných utkání, ve kterých si připsal sedm vítězství. Výhodou pro Pantery byla poloha na mapě, díky ní si zahráli nejen s polskými, ale i slovenskými kluby.

Havířov  -  Vítkovice       1:5
Vítkovice  -  Havířov       3:0
Havířov  -  Sareza          3:2
Chrudim  -  Havířov         2:4
Sareza  -  Havířov          2:1
Jastrzębie  -  Havířov      3:9
Polsko U-20  -  Havířov     1:7
Pol. Bytom  -  Havířov      0:14
Havířov  -  Kežmarok        2:5
Havířov  -  Chrudim         2:1
Trenčín  -  Havířov         3:1
Val. Meziříčí  -  Havířov   2:5

Cíl pro sezónu 2008/2009

Nový trenér se netají, že pod jeho vedením má mužstvo vysoké ambice. To znamená postup do play-off a v něm co nejlepší výsledek. Miroslav Fryčer si je však vědom, že hokej se hraje hlavně pro diváky, takže chce s mužstvem předvádět atraktivní hokej, aby jich co nejvíce chodilo do ochozů.

Odehraná utkání v lize

Po pěti kolech se Havířov s patnácti body drží v tabulce na druhém místě. Od první pozice ho dělí poloviční počet vstřelených branek ve srovnání s prvním Chomutovem. Panteři měli výhodu, když dva úvodní zápasy začínali na svém ledě, v prvním porazili Třebíč 4:1 a ve druhém zdolali Jihlavu těsně 1:0. Třetí kolo zaválo Havířov do Berouna, kde se domácí Medvědi neubránili porážce 0:2. Ve čtvrtém zápase do Havířova zavítala Poruba, ale ani ta nedokázala Pantery udolat a odjela bez bodu 6:4. V posledním utkání se Havířov představil v Benátkách nad Jizerou, kde získal pátou výhru poměrem 1:2.

Vzájemná utkání

Kadaň se v sezóně 2007/2008 utkala s Havířovem pouze dvakrát. Oba zápasy skončily stejně, jen se zrcadlově otočeným výsledkem. V prvním vzájemném duelu podlehli Severočeši na domácí půdě 2:4. Ve druhém utkání vyhrál Havířov na svém ledě 4:2.

Sestava z posledního utkání

Čech (Valent) - Evan, Štefanka, Huhto, Novák, Lašek, Štěpánek - Rozum, Piecha, Sikora, Seman, Strapáč, Velecký, Brynecký, Haas, Kotásek, Duba, Podešva, Daneček, Říčka.

Informace byly převzaty z oficiálních stránek HC Havířov Panthers.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM