Hradec chce být i přes těžký začátek stále ve hře

Katka Hodková | 15.09.2008 | |

Hradec chce být i přes těžký začátek stále ve hře

K a d a ň - Dno tabulky, konec, neúspěch, nelichotivý poměr vstřelených a inkasovaných branek... Kdo ale Kadani skutečně fandí, nepodlehne tlaku těchto negativních informací. Po dvou odehraných zápasech by nikdo z nás neměl dělat konečné závěry nad celou sezónou. Ve středu 17. září od 18:00 přivítá Kadaň na domácí půdě HC VCES Hradec Králové. Přestože Východočeši odstartovali do letošní sezóny o něco lépe než my, dělají chyby, kterých můžeme využít.

 

Aktuální stav kádru

Hlavní trenér Pavel Pazourek, který s týmem začíná druhou sezónu, se potýká především s početnou marodkou. Zdravotní problémy s ramenem řeší Lukáš Filip, po operaci lícní kosti se zotavuje Jakub Luštinec a úplně fit není také Bořek Sláma a Patrik Fořt. Po svalovém zranění chytá formu Martin Koudelka a David Nedorost.

Zranění a absence však dávají šanci ostatním hráčům. Příkladem je Daniel Volráb, kterého si trenér Pazourek velmi chválí: „Daniel svou šanci chytil za správný konec. Po boku Jaroslava Roubíka udělal ve své výkonnosti velký skok.“ Svou šanci během nepřítomnosti stálých hráčů dostali také junioři Ondřej Březina a Jan Berger.

Zadní řady střeží kvalitní brankářské duo - Filip Luňák a Vladislav Koutský. Jejich nasazování do hry řeší trenér podle aktuální formy soupeře. Trenér se mimo jiné spoléhá i na pevné jádro mužstva, které z větší části zůstalo pohromadě. Vrátil se také Martin Táborský, což je pro kabinu důležitá část týmu.

Pazourek nechce v nové sezóně příliš měnit herní styl. Kádr je podle něj poskládaný více technicky, ale zároveň chce z hráčů dostat i zdravou agresivitu, která Hradci Králové občas schází.

Zajímavosti

Věkový průměr hradeckého kádru je vyrovnaný, nejstaršími hráči jsou sedmatřicetiletí útočníci Jiří Kadlec a Martin Filip, nejmladším členem týmu je osmnáctiletý útočník Ondřej Březina. Výškový průměr mužstva je 182 cm a průměrná váha hráčů 85 kg.

Přípravné zápasy

Sérii dvanácti přípravných zápasů zvládli Východočeši s bilancí čtyři výhry, jedna remíza a sedm porážek. Na výsledcích tréninkových duelů se podepsalo hlavně neúspěšné vystoupení týmu v letním Tipsport Cupu při soubojích s extraligovými mančafty. Zápasy s prvoligovými kluby však již byly úspěšné.
Hr. Králové – Pardubice       1:2
Pardubice – Hr. Králové       5:2
Hr. Králové – Sparta Praha    1:4
Mladá Boleslav – Hr. Králové  7:2
Hr. Králové – Ústí nad Labem  4:7
Hr. Králové – Liberec         0:7
Chrudim - Hr. Králové         6:2
Benátky n/J - Hr. Králové     2:3
Vrchlabí - Hr. Králové        4:5
Hr. Králové – Olomouc         4:4
Hr. Králové – Chrudim         5:4
Olomouc - Hr. Králové         3:6

Cíl pro sezónu 2008/2009

Letošní ročník první ligy bude, soudě podle posil ostatních týmů, kvalitnější než ten loňský. „Dle soupisek soupeřů nás nečeká nic lehkého, musíme zachytit start. Chceme být prostě stále ve hře,“ řekl před začátkem sezóny Pazourek. S týmem by se rád pohyboval v první polovině tabulky. Soutěž má podle něj jasnou trojici favoritů, ale pak bude následovat velice vyrovnaná skupina týmů a v té se chce Hradec Králové pohybovat v popředí.

Východočeši však nevstoupili do sezóny zrovna lehce. Vzhledem k odložení domácího zápasu s Ústím nad Labem musí z prvních devíti utkání celkem šestkrát zajíždět na led soupeře. Trenér Pazourek v tom ale nevidí problém: „Vylosování je dané a tak jak budeme hrát venku, tak pak budeme hrát i doma. Je to celé o trpělivosti. Soutěž bude náročná, jelikož všechna družstva jsou posílená. Musíme se se začátkem vypořádat a když budeme bojovat, tak to zvládneme. Že začínáme častěji venku jako problém nevidím. Třeba z toho začátku venku uděláme naší výhodu.“

Odehraná utkání v lize

Po prvním odehraném kole měli hokejisté Hradce Králové o čem přemýšlet. Na ledě týmu HC VOKD Poruba propadli v obranné činnosti a prohráli 3:5. Ve druhém kole si pak Východočeši spravili chuť. Po zlepšeném výkonu od druhé třetiny porazili nováčka z Benátek nad Jizerou 6:2. První utkání odchytal Filip Luňák, ve druhém dostala šanci loňská opora Vladislav Koutský. Trenér si pochvaloval také produktivitu týmu: ,,Šest vstřelených branek je dobrým vysvědčením naší hry. Vždy to mužstvu pomůže, když dá více branek. Věřím, že si koncovku přeneseme i do dalších zápasů.“

Vzájemná utkání

Pokud se podíváme na utkání s Hradcem Králové v minulé sezóně, statistiky hovoří jasně: Kadaň zvítězila ve všech vzájemných duelech, dvakrát doma 3:0 a 3:1 a dvakrát venku 3:4 a 0:2.

Sestava z posledního utkání

Koutský - Táborský, Lesák, Zukal, Hendrich, Pazdera, Karlíček, Burian - Volráb, Roubík, Suchý, Hruška, Koudelka, Kadlec, Luštinec, Filip M., Moskal, Nedorost, Ulehla, Rákos.

Informace byly převzaty z oficiálních stránek HC VCES Hradec Králové.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM