Sympatický výkon na Kometu nestačil

Miroslav Lučan | 10.09.2008 | |



V prvním utkání sezóny kadaňští narazili na jednoho z favoritů soutěže HC Kometa Brno, dlouho hráli se zkušenějším soupeřem vyrovnaný hokej. Do vedení se dostala Kometa hodně laciným gólem a pak v poklidu hlídali potřebný náskok. Jedinou branku domácích dal Stehlík, když stahoval dvoubrankové vedení. Kadaňští nesehráli špatné utkání, ale bohužel na mužstvo, které pomýšlí na postup do extraligy neměli. Konečný výsledek 1:4 je pro Severočechy možná příliš krutý. Nutno však podotknout, že pokud budou domácí předvádět nadále takové výkony, sezóna by nemusela být špatná.

 
1.kolo, středa 10.9.2008
Sportovní klub Kadaň - HC Kometa Brno  1:4  (0:1, 0:1, 1:2)
Branky: 47. Stehlík (Valský) - 16. Černý (Lhotský), 36. Klimt (Sedlák), 49. Klimt (Sedlák, Padělek), 53. Černý (Lhotský, Kántor).
Rozhodčí: Jebavý - Mašek, Vitík.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:1.
Diváci: 690.
Střely na branku: 17:34.
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Szakal, Višňák, Kolarz, Kloz, Boguský, Pospíšil, Mašek, Spitzer, Boušek, Šíp, Freiberg, Kadlec, Ton, Kajer, Derfler, Fink, Zika, Indra, Stehlík, Valský.
HC Kometa Brno: Hylák - Kempný, Zubíček, Houdek, Mikel, Lhotský, kántor, Morava, David, Klimt, Padělek, Sedlák, Brabenec, Švagrovský, Haluza, Mikšan, Barus, Černý, Polodna, Kostourek, Vondráček.

Komentář k zápasu

Šťastné vedení hostů

Na první utkání sezóny přijela i početnější skupina fanoušků z Brna, kteří byli hodně slyšet. V úvodu utkání byli aktivnější i díky přesilové hře ze třetí minuty domácí. V početní výhodě střílel tvrdou ranou od modré Szakal, puk se zapletl Hylákovi mezi betony, ale do sítě nepropadl. Hosté se přesile ubránili. Bojovalo se o každý metr ledu. Domácí „mladíci“ byli aktivnější. V osmé minutě putoval za katr Pospíšil a výhodu dostali i hosté. V přesilovce se do šance dostal pouze Morava, ale s jeho střelou si Hanuljak poradil. Ve dvanácté minutě jeli Mikšan s Barusem sami na kadaňského gólmana, ale druhý jmenovaný nechal vyniknout pouze lapačku kadaňského strážce svatyně. I domácí první oslabení sezóny bez potíží přežili. V šestnácté minutě opět při početní výhodě domácích se do malého brejku dostal brněnský Černý, proti jeho ataku vyrazil gólman Hanuljak a školáckou chybou mu naservíroval puk před prázdnou branku - 0:1. Hosté se tak dostali velmi lacino do vedení. Severočechy obdržená branka srazila do kolen, rázem se Kometa dostala do tlaku, ale skóre se do konce třetiny již nezměnilo.

Kometa navýšila vedení

Do druhé části vstoupili lépe opět domácí, nejprve Boušek střílel zpoza obránce a Hylák vyrazil těsně nad. Ve dvacáté druhé minutě Fink pálil z mezikruží, gólman hostí byl opět na místě. Kadaňští Kometu zaskočili, vytvořili si tlak, ze kterého se často hosté osvobozovali pouze za cenu zakázaného uvolnění. Na konci pětadvacáté minuty Kloz narazil na hrazení brněnského Sedláka, který zůstal hodně otřesen, kadaňský borec obdržel dvě minuty. Po minutě hodně přísně rozhodčí Jebavý vyloučil dalšího kadaňského hráče Finka, hosté měli přesilovku dvou mužů. Do velké šance se dostal Brabenec, ale střelou z mezikruží netrefil branku. Domácí tak celou přesilovku přežili bez úhony. Ve třicáté druhé minutě kadaňská obrana chybovala a v tváří v tvář Hanuljakovi stál Sedlák, ale švihem poslal puk vedle tyče. Ve třicáté šesté minutě se brněnští dostali do přečíslení, první střelu ještě kadaňští beci pokryli, ale na další křižnou přihrávku již nedokázal zareagovat ani gólman Hanuljak a Klimt zvýšil na 0:2. Ve 38.minutě při další přesilovce domácích pálil od modré Pospíšil, jeho střelu Hylák vyrazil, k dorážce se však nikdo z kadaňských nedostal. Půl minuty před sirénou tvrdě od modré pálil Szakal, před Hylákem tečoval těsně vedle Valský. Do šaten odcházeli hosté s dvoubrankovým vedením.

Stehlíkova branka výsledek neovlivnila

Třetí třetina nezačala ani z jedné strany příliš valně, boj se odehrával spíše uprostřed ledu. První vážnější šanci si vytvořili domácí a to až ve čtyřicáté sedmé minutě, Valský zpoza branky posunul puk před branku a Stehlík trefil skulinu mezi Hylákovi betony . 1:2. Kadaňští vycítili šanci a vrhli se do útoku. Bohužel se to nevyplatilo. Po pěkné kombinaci, kdy se elegantně uvolnil Sedlák, zakončoval přesnou střelou k tyči Klimt - 1:3. Kadaňští se nevzdávali a i nadále předváděli velice sympatický výkon proti jasnému favoritovi. V koncovce neměli potřebné štěstí. V padesáté třetí minutě brněnští z nenápadné akce opět skórovali. Odražený puk se zastavil před klubkem hráčů a Černý svou druhou brankou v zápase zvýšil 1:4. Hokej pokračoval v rychlém tempu, kadaňští se nezatáhli do obrany, Kometa si zkušeně hlídala výsledek a odvezla si tři body za vítězství 1:4.
Miroslav Lučan, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Milan Černý (SK Kadaň):
Utkání bylo pro nás složitější, protože jsme nesehráli utkání s tak kvalitním soupeřem. Nikdo z mužstva nic nevypustil, nesehráli jsme špatné utkání. Naopak při snížení na dva jedna jsme se dostali do hry, bohužel jsme obdrželi dva góly po našich hrubých chybách, toho je nutno se vyvarovat. Soupeř byl kvalitnější, zaslouženě vyhrál.
Viktor Lukeš (HC Kometa Brno):
Utkání bylo klasické z úvodu sezóny, z počátku oba týmy hráli velice nervózně. My jsme se dostali do šťastného vedení, poté jsme převzali iniciativu. Byli jsme lepším týmem. I když nás soupeř chvíli zatlačil, utkání jsme měli pod kontrolou. Tři body jsme si zasloužili.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM